Η σαλάτα στην δίαιτα : 5 δροσερές σαλάτες με «καλές» θερμίδες!

ΚοινοποίησηShare on Facebook0Tweet about this on TwitterShare on Google+0Print this pageEmail this to someone

Picture

Η σαλάτα στην δίαιτα : 5 δροσερές σαλάτες με «καλές» θερμίδες!

Οι σαλάτες ειδικά το καλοκαίρι αποτελούν ιδανική επιλογή για μεσημεριανό ή βραδινό γεύμα ή ακόμα και για κολατσιό, γιατί χορταίνουν προσφέροντας αρκετές αλλά «καλές» θερμίδες στον οργανισμό μας. Έχουν αρκετές πρωτεΐνες που δεν αναβολίζονται σε λίπος στον οργανισμό μας, βιταμίνες και ιχνοστοιχεία, μεγάλη περιεκτικότητα σε νερό και φυτικές ίνες, ενώ είναι απόλυτα ικανές να μας χορτάσουν χωρίς να μας παχύνουν!!


Τονοσαλάτα


Υλικά :

1 τόνο σε νερό ή σε λάδι

μισό μαρούλι της αρεσκείας σας

1 καρότο

2 κουταλιές της σούπας καλαμπόκι βρασμένο ή από κονσέρβα

1 ντομάτα

1 αγγούρι

1 πιπεριά

½ κουταλιά της σούπας  ελαιόλαδο ή 1 κουταλιά της σούπας μαγιονέζα (καλύτερα με λιγότερα λιπαρά)

Χυμό λεμονιού, μαϊντανό και μυρωδικά της αρεσκείας σας

Εκτέλεση :  Αφαιρέστε το νερό ή το λάδι από τον τόνο. Σε ένα μπολ κόψτε τα λαχανικά και προσθέστε τον τόνο και το καλαμπόκι. Σε άλλο μπολ χτυπήστε καλά τον μαϊντανό, τα μυρωδικά και την μαγιονέζα ή το ελαιόλαδο μαζί με τον χυμό λεμονιού και προσθέστε το μίγμα στα λαχανικά και τον τόνο. Αλατίστε με προσοχή!

ΘΕΡΜΙΔΕΣ : 320

Μερίδα : 1

Κοτοσαλάτα:


Υλικά :

1 μπούτι ή 1 στήθος κοτόπουλο (χωρίς πέτσα και κόκκαλα) βρασμένο και ξεκοκαλισμένο

1 ντομάτα

½  αγγούρι

3-4 φύλλα μαρούλι ή 1 κούπα τριμμένο λάχανο

1 καρότο

2 κουταλιές της σούπας καλαμπόκι βρασμένο ή κονσέρβα

Μαϊντανό

Άνηθο

Χυμό λεμονιού

2 κουταλιές της σούπας γιαούρτι καλύτερα με χαμηλά λιπαρά

½  κουταλιά της σούπας ελαιόλαδο

1 κουταλάκι του γλυκού μουστάρδα

λίγο αλάτι και πιπέρι

Εκτέλεση : Ψήνετε ή βράζετε το κοτόπουλο χωρίς λάδι-πέτσα και στη συνέχεια το κόβετε σε κομμάτια. Σε ένα μικρό μπολ ανακατεύετε το γιαούρτι, το ελαιόλαδο, την μουστάρδα, το χυμό λεμονιού, τον μαϊντανό, τον άνηθο, το αλάτι και το πιπέρι. Σε άλλο ένα μπολ κόψτε τα λαχανικά και προσθέστε το κοτόπουλο και αυτό ψιλοκομμένο. Περιχύνετε με το ντρέσινγκ γιαουρτιού και ανακατέψτε.

ΘΕΡΜΙΔΕΣ : 340

Μερίδα : 1

Μακαρανοσαλάτα:


Υλικά:

200 γραμμάρια βίδες ή κοχυλάκια ή ότι άλλο είδος μακαρονιού σας αρέσει

1 ντομάτα

½  αγγούρι

1 πιπεριά

1 φέτα κίτρινο τυρί (κασέρι) ψιλοκομμένο

1 κουταλιά τυρί κρέμα ή γιαούρτι (καλύτερα με χαμηλά λιπαρά)

½  κουταλιά ελαιόλαδο

Μαϊντανό και μυρωδικά της αρεσκείας σας

λίγο αλάτι και πιπέρι

Εκτέλεση:  Βράζετε τα μακαρόνια. Σε ένα μπολ ανακατεύετε το τυρί κρέμα ή το γιαούρτι με το ελαιόλαδο, το αλάτι, το πιπέρι, τον μαϊντανό και τα μυρωδικά. Σε ένα άλλο μεγάλο μπολ βάλτε τα ψιλοκομμένα λαχανικά, τα βρασμένα μακαρόνια, το κίτρινο τυρί (το κασέρι), προσθέστε το ντρέσινγκ του τυριού ή του γιαουρτιού  και ανακατέψτε.

ΘΕΡΜΙΔΕΣ : 380

Μερίδα : 1

Αυγοσαλάτα:


Υλικά :

2 μικρά αυγά βρασμένα

3-4 φύλλα μαρούλι της αρεσκείας σας

2 κουταλιές της σούπας καλαμπόκι βρασμένο ή από κονσέρβα

1 ντομάτα

½  αγγούρι

1 πιπεριά

½ κουταλιά της σούπας  ελαιόλαδο ή 1 κουταλιά της σούπας μαγιονέζα (καλύτερα με λιγότερα λιπαρά)

Χυμό λεμονιού, μαϊντανό και μυρωδικά της αρεσκείας σας

Εκτέλεση :  Σε ένα μπολ κόψτε τα λαχανικά και προσθέστε τα αυγά καθαρισμένα και κομμένα, καθώς και το καλαμπόκι. Σε άλλο μπολ χτυπήστε καλά τον μαϊντανό, τα μυρωδικά και την μαγιονέζα ή το ελαιόλαδο μαζί με τον χυμό λεμονιού και προσθέστε τα στα ψιλοκομμένα λαχανικά. Αλατίστε με προσοχή!

ΘΕΡΜΙΔΕΣ : 300

Μερίδα : 1

Σαλάτα με πλιγούρι ή κους – κους:


Υλικά :

½  κούπα πλιγούρι ή κους – κους

1  κούπα ζεστό νερό

1 ντομάτα

½  αγγούρι

1 πράσινη πιπεριά

Αρκετό μαϊντανό

½  κουταλιά ελαιόλαδο

Χυμό λεμονιού

λίγο αλάτι, πιπέρι και μυρωδικά της αρεσκείας σας

Εκτέλεση : Σε ένα μπολ βάζετε το πλιγούρι ή το κους – κους και το νερό, το σκεπάζετε και το αφήνετε να μουλιάσει για 1 ώρα περίπου. Στη συνέχεια το στραγγίζετε καλά και το ρίχνετε σε ένα μπολ. Ψιλοκόβετε την ντομάτα, το αγγούρι, την πιπεριά και το μαϊντανό και τα ανακατεύετε μαζί με το πλιγούρι. Σε ένα άλλο μικρό μπολ χτυπάτε το λάδι, το λεμόνι, λίγο αλάτι, το πιπέρι και τα μυρωδικά και το περιχύνετε στη σαλάτα. Αφήνετε στο ψυγείο για μια ώρα και έπειτα σερβίρετε.

ΘΕΡΜΙΔΕΣ : 340

Μερίδα : 1

Νεστορή Βασιλική , Διαιτολόγος – Διατροφολόγος


http://www.diaitologia.gr/salates/

ΚοινοποίησηShare on Facebook0Tweet about this on TwitterShare on Google+0Print this pageEmail this to someone

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *