Σούπα μοσχάρι με λαχανικά

ΚοινοποίησηShare on Facebook0Tweet about this on TwitterShare on Google+0Print this pageEmail this to someone

Picture

Η κρεατόσουπα με λαχανικά αποτελεί μια δυναμωτική παραδοσιακή συνταγή με ενισχυμένη διατροφική αξία! Μαγειρεύεται σε βαθιά κατσαρόλα με βαρύ κατά προτίμηση πάτο και είναι κατάλληλη για τις κρύες μέρες και νύχτες του χειμώνα.

Υλικά για 4 μερίδες

  • 800γρ μοσχάρι κιλότο κομμένο σε 5 κομμάτια
  • 4 καρότα κομμένα μπαστουνάκια
  • 4 κολοκυθάκια κομμένα στα δυο
  • ½ ματσάκι σέλινο
  • Λεμόνι
  • Αλάτι
  • Φρεσκοτριμμένο πιπέρι

Εκτέλεση

  1. Βάζουμε το μοσχάρι να βράσει για 2 ώρες σε χαμηλή φωτιά.
  2. Βγάζουμε το μοσχάρι από την κατσαρόλα (το αλατοπιπερώνουμε προαιρετικά)
  3. Ρίχνουμε όλα τα λαχανικά να βράσουν για 20 λεπτά.
  4. Όταν τα λαχανικά είναι έτοιμα βάζουμε πάλι το κρέας και συνεχίσουμε το βράσιμο για 2-3 λεπτά

Διατροφικό σχόλιο: Γεύμα πλήρες σε υδατάνθρακες και πρωτεΐνες που τονώνουν με ενέργεια τον οργανισμό! Λόγω της υψηλής περιεκτικότητας σε σίδηρο συμβάλλει αποτελεσματικά στην πρόληψη της σιδηροπενικής αναιμίας. Περιλαμβάνει σημαντικές βιταμίνες όπως η C, η Ε, βιταμίνες της οικογένειας Β (Β1, Β2, Β3, Β6 και Β12) και το β-καροτένιο που θωρακίζουν την καρδιά, προστατεύουν τα αγγεία και τις λειτουργίες του ανοσοποιητικού συστήματος! Οι αντιοξειδωτικές ουσίες που προέρχονται από τα λαχανικά που περιλαμβάνονται στη συνταγή εξουδετερώνουν τις προ-οξειδωτικές ιδιότητες του κρέατος και ταυτόχρονα τροφοδοτούν με επιπλέον φυτικές ίνες, οι οποίες συμβάλουν στην πρόληψη από τον καρκίνο του παχέως εντέρου και στην καταπολέμηση της δυσκοιλιότητας.

http://www.logodiatrofis.gr/2012-06-28-06-37-40/2012-06-28-07-10-58/1425-soupa-mosxari-me-laxanika

ΚοινοποίησηShare on Facebook0Tweet about this on TwitterShare on Google+0Print this pageEmail this to someone

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *