Σπιτική κρέπα με γαλοπούλα και τυρί

ΚοινοποίησηShare on Facebook0Tweet about this on TwitterShare on Google+0Print this pageEmail this to someone

Picture

Το καθημερινό τοστ βρίσκει άξιο αντικαταστάτη σε αυτή την υπέροχη κρέπα!

Χρόνος προετοιμασίας: 15΄
Χρόνος μαγειρέματος: 4΄


Υλικά για 4 μερίδες
Για τις κρέπες

  • 1 φλιτζ. αλεύρι ολικής άλεσης για όλες τις χρήσεις
  • 2 φλιτζ. γάλα 1.5% σε λιπαρά
  • 1 αυγό χτυπημένο, αλάτι, πιπέρι
  • 2 κ.σ. μαργαρίνη

Για τη γέμιση

  • 8 φέτες φιλέτο ψητής γαλοπούλας
  • 8 φέτες τυρί με χαμηλών λιπαρών
  • 8 φύλλα μαρουλιού (προαιρετικά) πλυμένα καλά
  • 1 ντομάτα (προαιρετικά) κομμένη σε λεπτές φέτες
  • 1 κ.σ. μαγιονέζα

 

Εκτέλεση

  1. Ετοιμάζουμε το μίγμα για τις κρέπες: Σε ένα μεγάλο μπολ ρίχνουμε το γάλα και το αυγό, ανακατεύουμε καλά και προσθέτουμε σταδιακά το αλεύρι, χτυπώντας με το σύρμα, μέχρι να ετοιμάσουμε λείο χυλό. Αλατοπιπερώνουμε. Σε ένα μεγάλο, ρηχό και αντικολλητικό σκεύος ζεσταίνουμε ελάχιστη μαργαρίνη, αλείφοντας καλά τον πάτο με ένα πινέλο. Ρίχνουμε σταδιακά δόσεις από το μίγμα, υπολογίζοντας ότι κάθε κρέπα χρειάζεται 1,5 κουτάλα της σούπας. Κινούμε κυκλικά το τηγάνι για να απλωθεί το μίγμα ομοιόμορφα και ψήνουμε σε μέτρια φωτιά, μέχρι η κάτω πλευρά να ροδίσει. Με μια σπάτουλα γυρίζουμε την κρέπα για να ψηθεί και από την άλλη πλευρά. Τοποθετούμε τις κρέπες κατά μέρος, τη μία επάνω στην άλλη, σκεπασμένες με αλουμινόχαρτο μέχρι να τις ψήσουμε όλες.
  2. Αλείφουμε τις κρέπες με λίγη μαγιονέζα και μοιράζουμε στην καθεμία από 1 φέτα φιλέτο ψητής γαλοπούλας, 1 φέτα τυρί, 1 φέτα μαρουλιού, 2−3 φέτες ντομάτας. Τυλίγουμε τις κρέπες σε ρολά και τις σερβίρουμε αμέσως. Αν δεν χρησιμοποιήσουμε το μαρούλι και τις ντομάτες, τα σερβίρουμε σαν σαλάτα.

ΔΙΑΤΡΟΦΙΚΟ ΣΧΟΛΙΟ: Ενισχύει ολόκληρο το μυοσκελετικό σύστημα τροφοδοτώντας το με πρωτεΐνες υψηλής βιολογικής αξίας! Μία μερίδα κρέπες μπορεί να καλύπτει σημαντικό ποσοστό των ημερήσιων πρωτεϊνικών αναγκών ενός ελαφρά ασκούμενου ατόμου. Ιδανικό σνακ λοιπόν για μετά το γυμναστήριο, παρέχει αναγκαία αμινοξέα για την επιδιόρθωση των μυϊκών βλαβών και αναπληρώνει τις αποθήκες των μυών σε γλυκογόνο λόγω της παρουσίας απλών υδατανθράκων. Επιπλέον, προσφέρει βιταμίνες της ομάδας Β για έναν ενισχυμένο μεταβολισμό και ασβέστιο για γερά δόντια και οστά.

http://www.logodiatrofis.gr/2012-06-28-06-37-40/2012-06-28-07-10-58/1426-spitikh-krepa-me-galopoula-kai-tyri

ΚοινοποίησηShare on Facebook0Tweet about this on TwitterShare on Google+0Print this pageEmail this to someone

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

%d bloggers like this: