Ζελέ σοκολάτας

ΚοινοποίησηShare on Facebook0Tweet about this on TwitterShare on Google+0Print this pageEmail this to someone

Picture


Υλικά για 8 μερίδες:

  • 115 γρ. κουβερτούρα πραλίνα
  • 1 φλιτζ. (150 γρ.) κουβερτούρα σε σταγόνες
  • 2 ½ φλιτζ. (600 γρ.) γάλα 1,5%
  • 1 πρέζα αλάτι
  • 4 κ.σ. ζάχαρη
  • 16 γρ. ζελατίνης (8 φύλλα ζελατίνης των 2 γρ.)
  • 1 κουταλιά γλυκού εσάνς βανίλιας
  • 50 γρ. ψιλοκομμένα αμύγδαλα (για πασπάλισμα)

Εκτέλεση

  1. Τεμαχίζουμε την κουβερτούρα σε πολύ μικρά κομμάτια και τη ρίχνουμε σε ένα μπολ και βάζουμε τα φύλλα ζελατίνης σε ένα μπολ για 5 λεπτά με κρύο νερό να μαλακώσουν.
  2. Σε μια κατσαρόλα ζεσταίνουμε το γάλα σε μέτρια προς δυνατή φωτιά και προσθέτουμε τη ζάχαρη, τη βανίλια, τη κουβερτούρα και τις σταγόνες σοκολάτας. Ανακατεύουμε για 4-5 λεπτά μέχρι το μείγμα να ομογενοποιηθεί και λίγο πριν βράσει αποσύρουμε από τη φωτιά. Στύβουμε με τα χέρια μας τα φύλλα ζελατίνης και τα ρίχνουμε μέσα στο καυτό γάλα μαζί με το αλάτι. Ανακατεύουμε με τον αυγοδάρτη μέχρι να λιώσουν και να διαλυθούν τα φύλλα ζελατίνης.
  3. Αδειάζουμε το μείγμα σε μια φόρμα για κέικ ή σε ατομικά φορμάκια ή αφού κρυώσει σε ωραία ποτήρια, σκεπάζουμε με διάφανη μεμβράνη και το αφήνουμε λίγη ώρα έξω για να κρυώσει. Μόλις κρυώσει αρκετά το βάζουμε στο ψυγείο 4 ώρες για να πήξει.
  4. Πασπαλίζουμε με τα αμύγδαλα και σερβίρουμε.

Εάν η φόρμα μας δεν είναι σιλικόνης, για να ξεφορμάρουμε βυθίζουμε τη φόρμα κατά τα 2/3 σε ένα ταψί με καυτό νερό, γιαελάχιστα δευτερόλεπτα πριν την αναποδογυρίσουμε σε πιατέλα σερβιρίσματος. Αντί γιααμύγδαλα μπορούμε να γαρνίρουμε με φρέσκιες φράουλες ή μπανάνα. Μια νηστίσιμη παραλλαγή είναι να βάλουμε νερό αντί για γάλα.

Διατροφικά στοιχεία
Ποσότητα ανά μερίδα 125γρ .
Ενέργεια 277kcal
Πρωτεΐνες 5,5γρ.
Υδατάνθρακες 27,3γρ.
Λιπαρά 16,3γρ.
Χοληστερίνη 10mg
Νάτριο 70mg

Τόνι Νζέιμ

Διαιτολόγος-Διατροφολόγος

http://www.mydiatrofi.gr

ΚοινοποίησηShare on Facebook0Tweet about this on TwitterShare on Google+0Print this pageEmail this to someone

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *