Μελιτζάνες με πλιγούρι

ΚοινοποίησηShare on Facebook4Tweet about this on TwitterShare on Google+0Print this pageEmail this to someone

Picture

Η ιδιαίτερη διαιτολογική και αντιοξειδωτική αξία της μελιτζάνας την έχουν εντάξει ως ένα από τα πιο δημοφιλή καλοκαιρινά λαχανικά. Η χρήση της στην έχει άπειρες παραλλαγές, πολλές από τι οποίες όμως είναι ιδιαίτερα πλούσιες σε λίπος. Να όμως μια ελαφρια και θρεπτική συνταγή

Υλικά ( για 4-5 μερίδες)

  • 1 κιλό μελιτζάνες
  • 1/2 κιλό ώριμες ντομάτες
  • 50 γραμμ. μαϊντανό
  • 100 γραμμ. ελαιόλαδο (περίπου δύο κουταλιές για κάθε μερίδα)
  • 2 μεγάλα κρεμμύδια
  • 3 σκελίδες σκόρδο
  • Αλάτι, πιπέρι
  • 1 κουταλιά ωμό πλιγούρι για κάθε μερίδα

Τρόπος παρασκευής:

Καθαρίζουμε τις μελιτζάνες και αφού τις κόψουμε σε μεγάλα κομμάτια, τις αλατίζουμε. Κόβουμε τα κρεμμύδια σε φέτες και τα αχνίζουμε σε μια κατσαρόλα. Στη συνέχεια προσθέτουμε τις ντομάτες τις οποίες έχουμε κάνει χυμό ή τις έχουμε τρίψει. Κατόπιν προσθέτουμε τον ψιλοκομμένο μαϊντανό, το σκόρδο και τα μπαχαρικά μας και στο τέλος τις μελιτζάνες και το πλιγούρι. Βράζουμε τις μελιτζάνες και, δέκα λεπτά πριν σβήσουμε το φαγητό, προσθέτουμε το λάδι.

Καρακασίδου Γιώτα Διαιτολόγος Διατροφολόγος

ΑΡΧΙΚΗ

ΚοινοποίησηShare on Facebook4Tweet about this on TwitterShare on Google+0Print this pageEmail this to someone

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *