Πράσινη σαλάτα με τυρί και φράουλες

ΚοινοποίησηShare on Facebook0Tweet about this on TwitterShare on Google+0Print this pageEmail this to someone

Picture

Μια διαφορετική σαλάτα εποχής με φρούτα, πλούσια γεύση και πλήρης σε θρεπτικά συστατικά.

Υλικά:

  • Πράσινα λαχανικά της επιλογής μας όπως σπανάκι, ρόκα, μαρούλι, αντίδια κτλ.
  • 1-2 φρέσκα κρεμμυδάκια ψιλοκομμένα
  • 100 γραμμ. Φράουλες
  • 1 ώριμη ντομάτα σε κύβους ή 5-6 ντοματάκια cherry κομμένα στη μέση
  • 100 γραμμ. κατσικίσιο τυρί
  • μερικά φύλλα φρέσκια λουίζα ή δυόσμο ψιλοκομμένα
  • 50 γραμμ. καρύδια σε μικρά κομμάτια
  • 2 κουτ. σούπας ελαιόλαδο
  • 2 κουτ. σούπας ξίδι μπαλσάμικο
  • 2 μέτρια κρίθινα παξιμαδάκια
  • Φυσικό θαλασσινό αλάτι

Εκτέλεση:

1. Πλένουμε όλα τα πράσινα λαχανικά, τα στεγνώνουμε καλά με απορροφητικό χαρτί, τα κόβουμε σε μεγάλα κομμάτια με το χέρι και τα τοποθετείτε σε μπολ.

2. Προσθέτουμε τα φρέσκα κρεμμυδάκια, τα μυρωδικά, την ντομάτα και τις φράουλες

3. Κόβουμε το τυρί σε μικρά κομμάτια και το προσθέτουμε μαζί με τα καρύδια στο μπολ

4. Βρέχουμε ελαφρά τα παξιμαδάκια, τα σπάμε σε μικρότερα κομμάτια, σαν κρουτόν και τα προσθέτουμε στην σαλάτα

5. Χτυπάμε στο σέικερ το μπαλσάμικο και το ελαιόλαδο και αλάτι κατά βούληση (προσοχή αν το τυρί είναι αλμυρό)και περιχύνουμε με το μείγμα τη σαλάτα

Σχόλια:

Αποτελεί ένα πολύ δροσερό και πλήρες γεύμα, ειδικά για τις ζεστές καλοκαιρινές μέρες, με ιδιαίτερη γλυκόξινη γεύση. Έχει πρωτεΐνες από το τυρί, μονοακόρεστα λιπαρά από το ελαιόλαδο, απλούς υδατάνθρακες από τα φρούτα και σύνθετους υδατάνθρακες από τα παξιμάδια. Είναι πλούσιο σε φυτικές ίνες, αντιοξειδωτικά και βιταμίνες C, Ε και K. Αντί για φράουλες, μπορείτε να το δοκιμάσετε και με καρπούζι!

Απέργη Κυριακή Διαιτολόγος Διατροφολόγος

ΑΡΧΙΚΗ

ΚοινοποίησηShare on Facebook0Tweet about this on TwitterShare on Google+0Print this pageEmail this to someone

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *