Βιολογικά : μπορούμε να τα εμπιστευόμαστε ;

ΚοινοποίησηShare on Facebook0Tweet about this on TwitterShare on Google+0Print this pageEmail this to someone

Picture

Ο φίλος μου επιμένει πως τα βιολογικά έχουν την ίδια επιβάρυνση με τα συμβατικά και πως «πετάω» τα χρήματα μου επιλέγοντας τα. Ποια είναι παρακαλώ η γνώμη σας;

Παρόλο που προκύπτουν ερωτήματα σχετικά με το πόσο «φυσικά» και απαλλαγμένα από επιβαρυντικές ουσίες μπορεί να είναι τα βιολογικά τρόφιμα, τις περισσότερες φορές και όταν αυτά συνοδεύονται από τα απαραίτητα πιστοποιητικά των αρμόδιων φορέων, εμπεριέχουν σαφέστατα μικρότερη ποσότητα χημικών ουσιών που επεμβαίνουν αρνητικά στην υγεία του ανθρώπινου οργανισμού.

Ενδεικτικά αναφέρουμε πως σε έγκριτη μελέτη (Pussemier and others 2006) φάνηκε πως τα νιτρικά άλατα (τα οποία προκύπτουν κυρίως από αζωτούχα λιπάσματα και μπορεί σε μεγάλα ποσά να οδηγήσουν στην παραγωγή από τον οργανισμό μας των εν δυνάμει καρκινογόνων νιτροζαμινών) που υπήρχαν σε βιολογικά τρόφιμα που εξετάσθηκαν, ήταν κατά μέσο όρο 1703 mg/ Kgr τροφής, ενώ στα συμβατικά ήταν 2637 mg/Kgr τροφής … Δεν θεωρούμε λοιπόν πως «πετάτε» τα χρήματα σας, αλλά πως προασπίζετε, όσο είναι βέβαια δυνατόν, την υγεία σας…

http://www.diettv.gr/

ΚοινοποίησηShare on Facebook0Tweet about this on TwitterShare on Google+0Print this pageEmail this to someone

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *