Χρειάζομαι αθλητικά συμπληρώματα διατροφής;

ΚοινοποίησηShare on Facebook
Facebook
0Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on Google+
Google+
0Print this page
Print
Email this to someone
email

Ένα από τα πιο κοινά λάθη που κάνει κάποιος αρχάριος είναι να υποθέτει ότι τα συμπληρώματα διατροφής είναι απαραίτητα για την επίτευξη των στόχων στον αθλητισμό. Αυτό δεν είναι αλήθεια. Τα συμπληρώματα διατροφής έχουν σκοπό να «συμπληρώσουν» (επιπρόσθετα) την διατροφή και την προπόνηση και να την βελτιώσουν. Εάν η διατροφή και η προπόνηση κάποιου δεν είναι σε ισορροπία, τότε τα συμπληρώματα διατροφής δεν θα βοηθήσουν σε κάτι, παρόλο που οι εταιρίες διατροφής υποστηρίζουν το αντίθετο. Επίσης, είναι σημαντικό να σημειωθεί ότι οι εταιρίες συμπληρωμάτων δεν περιορίζονται νομικά σχετικά με το τι αναφέρουν ότι τα προϊόντα τους μπορούν να βελτιώσουν. Κατά γενική ομολογία, μια εταιρία συμπληρωμάτων μπορεί να κάνει εντυπωσιακούς ισχυρισμούς για τα προϊόντα της χωρίς καμία αναφορά για το αν «λειτουργούν» ή ακόμα και αν είναι ασφαλή.
Η πλειοψηφία των περιοδικών, για μυϊκή τόνωση (body building) ή γυμναστική (fitness), δημοσιεύονται κυρίως για την προώθηση των αθλητικών συμπληρωμάτων διατροφής. Ένας έξυπνος καταναλωτής πρέπει πάντα να ελέγχει εάν πίσω από τα προϊόντα που προωθούνται υπάρχουν δημοσιευμένες επιστημονικές μελέτες που υποστηρίζουν τους ισχυρισμούς των εταιριών, όπως επίσης κριτικές των προϊόντων από άλλους καταναλωτές.
Να θυμάστε, η διατροφή, η εκγύμναση και η ξεκούραση έχουν προτεραιότητα από τα συμπληρώματα διατροφής. Αυτό αφορά επίσης και τις χρηματικές δαπάνες. Οι δαπάνες πρέπει να γίνονται πρώτα απ’όλα για την εγγραφή στο γυμναστήριο και τα τρόφιμα πριν την αγορά συμπληρωμάτων διατροφής.
Πανταζής Τάκας
ΚοινοποίησηShare on Facebook
Facebook
0Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on Google+
Google+
0Print this page
Print
Email this to someone
email

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

%d bloggers like this: