Εύκολο κέικ μπανάνας, χωρίς ζάχαρη και γλουτένη

ΚοινοποίησηShare on Facebook13Tweet about this on TwitterShare on Google+0Print this pageEmail this to someone

keik mpanana xoris zaxari

Να μια συνταγή για κέϊκ που και μπανάνα έχει αλλά και ζάχαρη δεν έχει. Απλή και νόστιμη. Ιδανική για το φαγητό των παιδιών στο σχολείο.

Υλικά

  • 150 γραμ. Λάδι καρύδας ή μαργαρίνη
  • 3 αυγά
  • 2 κουταλιές κρυσταλλική στεβια
  • 1 1/2 φλιτζάνι αλεύρι φαγοπυρου
  • 1 κουταλακι σόδα
  • Βανίλια (σκόνη ή σπόρους)
  • 1 φλιτζάνι μαύρες σταφίδες
  • 1 μεγάλη (ή 2 μικρές ) ώριμη μπανάνα

Παρασκευή

Χτυπάμε το λάδι καρύδας με τα αυγά και τη στεβια.

Ανακατεύουμε το αλεύρι με τη σόδα και τη βανίλια και προσθέτουμε στο μίγμα.

Ψιλοκόβουμε τη μπανάνα και προσθέτουμε μαζί με τις σταφίδες. Ανακατεύουμε με κουτάλι και αδειάζουμε σε μακροστενη φόρμα.

Ψήνουμε για 40 λεπτά σε προθερμασμένο φούρνο στους 180.

  • συνταγή
  • γλυκό

    Source: Diatrofi food

    ΚοινοποίησηShare on Facebook13Tweet about this on TwitterShare on Google+0Print this pageEmail this to someone