Μελομακάρονα με στέβια


ΚοινοποίησηShare on Facebook0Tweet about this on TwitterShare on Google+0Print this pageEmail this to someone

melomakarona me stebia

Μια εξαιρετική εκδοχή για τα μελομακάρονα. Ιδανική συνταγή για αυτούς που λόγω προβλημάτων υγείας δεν μπορούν να απολαύσουν αυτή τη Χριστουγεννιάτικη λιχουδιά.

Υλικά (για 30 κομμάτια)

  • 500γρ. Αλεύρι ολικής αλέσεως που φουσκώνει μόνο του ή για αλεύρι ολικής για όλες τις χρήσεις με 1 κ.γ. σόδα και 1κ.γ.μπεικιν πάουντερ
  • 2 κ.σ. Σιμιγδάλι
  • 300ml φρέσκο χυμό πορτοκαλιού (ή 250ml χυμό και 50 ml κονιάκ)
  • Ξύσμα απο 1 πορτοκαλί
  • 300ml απαλό ελαιόλαδο (ή μισό σπορέλαιο μισό ελαιόλαδο)
  • Βανίλια
  • Κανέλα
  • Γαρύφαλλο
  • 30γρ. Στέβια sweetie
  • 2 κ.σ . Τριμμένα καρύδια

Για το σιρόπι:

  • 250ml νερό
  • 20γρ. Στέβια sweetie
  • 1 ξυλαράκι κανέλα και γαρίφαλα

Εκτέλεση

Σε μια λεκάνη βάζουμε όλα τα υλικά μαζί το αλεύρι, το σιμιγδάλι, τα μπαχαρικά και ρίχνουμε απο πάνω όλα τα υγρά. Ανακατεύουμε με το κουτάλι μεχρι να ομογενοποιηθούν, πλάθουμε σε μικρά μελομακάρονα γιατί φουσκώνουν πολύ (όχι πολύ πλάσιμο να μην βγάλει η ζύμη το λάδι της) και ψήνουμε στους 200*C για 30-35 λεπτά.

Εν τω μεταξύ για το σιρόπι βάζουμε όλα τα υλικά να πάρουν μια βράση 1 λεπτό σβήνουμε την φωτια και το αφήνουμε στο μάτι μεχρι να γίνουν τα μελομακάρονα

Μόλις γίνουν σιροποιαζουμε τα ζεστά μελομακάρονα με το χλιαρό σιρόπι βουτώντας τα για 20″ στο σιρόπι.

Αφήνουμε να κρυώσουν, πασπαλίζουμε με τριμμένο καρύδι και τα συντηρούμε για 4 μέρες σε θερμοκρασία δωματίου ή στο ψυγείο για περισσότερο.

Προσοχή! λόγω έλλειψης μελιού και ζάχαρης που δρουν ως συντηρητικά μουχλιαζουν γρήγορα

  • συνταγή
  • στέβια

    Source: Diatrofi food

    ΚοινοποίησηShare on Facebook0Tweet about this on TwitterShare on Google+0Print this pageEmail this to someone