Muffins με πορτοκάλι & στέβια


ΚοινοποίησηShare on Facebook10Tweet about this on TwitterShare on Google+0Print this pageEmail this to someone

muffin nistimo me stevia

Μια πολύ εύκολη συνταγή που μπορείς να φτιάξεις υγιεινά muffins σε 20 λεπτά και χωρίς να χρησιμοποιήσεις μίξερ. Ιδανικό snack για οποιαδήποτε στιγμή της ώρας κυρίως στην παρασκευή του χωρίς ζάχαρη. 

Υλικά

  • ¼ Φλιτζάνι τσαγιού λάδι
  • 1 πορτοκάλι
  • ½ Φλιτζάνι χυμό πορτοκαλιού
  • 1 αυγό
  • 1 πρέζα φυσικό θαλασσινό αλάτι
  • 1,5 φλιτζάνι αλεύρι Ζέας ή φαρίνα ολικής άλεσης
  • 1 κουταλάκι γλυκού bakin powder
  • 1κουταλάκι γλυκού σόδα
  • ¾ φλιτζανιού μαύρη ζάχαρη ή την ανάλογη ποσότητα φυσικού γλυκαντικού στέβια
  • ½ φλιτζάνι κομματάκια σοκολάτα χωρίς ζάχαρη

Εκτέλεση

Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 160 ο στον αέρα. Κόβουμε το πορτοκάλι σε κομματάκια και το βάζουμε στο multi, με το λάδι, το χυμό, το αυγό και το αλάτι και τα αλέθουμε. Έπειτα βάζουμε σε ένα μπολ το αλεύρι, τη ζάχαρη, το μπέικιν και τη σόδα και τα ανακατεύουμε απαλά με το κουτάλι. Κάνουμε λακκούβα στη μέση και προσθέτουμε τα υγρά υλικά. Βάζουμε και τη σοκολάτα και ανακατεύουμε επίσης απαλά. Ψήνουμε 20΄-25΄.

  • γλυκά
  • συνταγή
  • στέβια

    Source: Diatrofi food

    ΚοινοποίησηShare on Facebook10Tweet about this on TwitterShare on Google+0Print this pageEmail this to someone