Κρακεράκια βρώμης

ΚοινοποίησηShare on Facebook0Tweet about this on TwitterShare on Google+0Print this pageEmail this to someone
Κρακεράκια βρώμης

 

Μια ακόμα συνταγή – λύση για του τι μπορούν να πάρουν τα παιδιά μαζί τους στο σχολείο. Απλή και εύκολη εκτέλεσή της, μας απομακρύνει από την επιλογή του έτοιμου.

Συστατικά:

  • 225 γρ. βρώμη
  • 1 κ.γ. ρίγανη ή θυμάρι ή μείγμα μυρωδικών
  • ½ κ.γ. φυσικό θαλασσινό αλάτι ή καπνιστό αλάτι
  • ¼ κ.γ. μπέικιν πάουντερ
  • 2 κ.σ. ελαιόλαδο
  • 120 ml νερό
  • 1 κ.γ. σουσάμι ή μαυροσούσαμο ή παπαρουνόσπορο

Μέθοδος Εκτέλεσης:

Σε κατσαρολάκι ανακατεύουμε όλα τα υλικά μαζί (εκτός από το σουσάμι) και τα ζεσταίνουμε στο μάτι της κουζίνας μέχρι να γίνει ομοιόμορφη κρέμα.

 

Απλώνουμε το μείγμα σε λαδόκολλα σε λεπτή στρώση 2 εκατοστών, χαράσσουμε την ζύμη σε τετράγωνα κρακεράκια και πασπαλίζουμε με το σουσάμι.

Ψήνουμε για 20 λεπτά σε προθερμασμένο φούρνο στους 180* βαθμούς.

  • συνταγή
  • βρώμη

Πηγή: http://diatrofi.gr/index.php/food/sintages/sweet/item/3977-%CE%9A%CF%81%CE%B1%CE%BA%CE%B5%CF%81%CE%AC%CE%BA%CE%B9%CE%B1-%CE%B2%CF%81%CF%8E%CE%BC%CE%B7%CF%82

ΚοινοποίησηShare on Facebook0Tweet about this on TwitterShare on Google+0Print this pageEmail this to someone