Γεύση και Παράδοση – Σκαλτσουνάκια


ΚοινοποίησηShare on Facebook0Tweet about this on TwitterShare on Google+0Print this pageEmail this to someone
arkadia geysi

 

 

Γεύση και Παράδοση

Σκαλτσουνάκια (υλικά για 100 τεμάχια)

Υλικά για την γέμιση

  • 1 κιλό καρύδι
  • ¼ του κιλού φρυγανιά τριμμένη
  • 1 κουταλάκι του γλυκού κανέλα
  • ½ κουταλάκι του γλυκού γαρίφαλο

Υλικά για το σιρόπι

  • 600 γραμ. μέλι
  • 250γραμ. ζάχαρη
  • 2 ποτήρια νερό

Υλικά για το Φύλο

  • 1 κιλό αλεύρι (μισό σκληρό μισό μαλακό)
  • ½ κουταλάκι του γλυκού αλάτι
  • 1 φλιτζάνι του καφέ λάδι
  • 1 φλιτζάνι του καφέ τσίπουρο
  • 2 ποτήρια νερό

Ψήσιμο

Στους 170C για 20 λεπτά. Μετά το ψήσιμο τα ραντίζουμε με κανελόνερο και τα ζαχαρώνουμε

Κόκορας με μακαρόνια

  • 1 κοτόπουλο μέτριο
  • 4 ντομάτες ώριμες ή μια κουταλιά της σούπας μπελτέ
  • 2 κρεμμύδια ψιλοκομμένα
  • ½ κούπα βούτυρο
  • Αλάτι –πιπέρι-κανέλα
  • ½ κιλό μακαρόνια
  • Μυτζήθρα τριμμένη

Εκτέλεση

Καθαρίζουμε και πλένουμε το κοτόπουλο ,το κόβουμε σε μερίδες και το τσιγαρίζουμε με λίγο λάδι.

Μόλις τσιγαριστεί προσθέτουμε τα κρεμμύδια και την ντομάτα καθώς και το αλάτι, το πιπέρι και την κανέλα.

  • συνταγή

Πηγή: http://diatrofi.gr/index.php/food/sintages/chicken/item/4031-%CE%9F%CF%81%CE%B5%CE%B9%CE%BD%CE%AE-%CE%91%CF%81%CE%BA%CE%B1%CE%B4%CE%AF%CE%B1-%CF%8C%CE%BC%CE%BF%CF%81%CF%86%CE%B7-%CF%83%CE%B1%CE%BD-%CF%80%CE%B1%CF%81%CE%B1%CE%BC%CF%8D%CE%B8%CE%B9,-%CE%B3%CF%81%CE%B1%CF%86%CE%B9%CE%BA%CE%AE-%CF%83%CE%B1%CE%BD-%CF%88%CE%AD%CE%BC%CE%B1,-%CE%B1%CE%B3%CE%B1%CF%80%CE%B7%CF%84%CE%AE-%CF%8C%CF%80%CF%89%CF%82-%CF%84%CF%8C%CF%84%CE%B5

ΚοινοποίησηShare on Facebook0Tweet about this on TwitterShare on Google+0Print this pageEmail this to someone