Κρεμμυδοσουπα

ΚοινοποίησηShare on Facebook0Tweet about this on TwitterShare on Google+0Print this pageEmail this to someone
kremmydosoypa

 

Μια πολύ νόστιμη κια διαφορετική συνταγή για σούπα

Υλικά :

  • 4 μεγάλα κρεμμύδια κομμένα σε ισοπαχες λωρίδες
  • 2 κουταλιές βούτυρο αγελαδος
  • 1 κουταλιά καστανή ζάχαρη
  • 1 λίτρο ζωμό κρέατος
  • 1 ποτηρακι λευκό κρασί (μπορεί να είναι κ ημιγλυκο)
  • 2 σκελίδες σκόρδο λεπτό κομμένες
  • 2 κουταλιές κορνφλαουρ
  • 2 κουταλιές παλαιωμένο βαλσαμικο ξύδι

Παρασκευή

Σε βαθιά κατσαρόλα με βαρύ πάτο, σωταρουμε τα κρεμμύδια στο βούτυρο και τη ζαχαρη για 20 λεπτά περίπου, σε μέτρια φωτιά.

Μόλις μειωθεί ο όγκος τους, προσθέτουμε το σκόρδο και το αλατοπίπερο και συνεχίζουμε το ανακάτεμα.

Σκεπάζουμε την κατσαρόλα και μαγειρεύουμε στο χαμηλό για 45 λέπτα, ανακατεύοντας 2-3 φορές στο ενδιάμεσο.

Ανεβάζουμε τη φωτιά, προσθέτουμε υο κορν φλάουρ και ανακατεύουμε ζωηρά.

Σβήνουμε με το κρασι και μόλις εξατμιστεί προσθέτουμε το ζωμό κρέατος.

Βράζουμε για μισή ώρα ακόμα.

Πριν σερβίρουμε προσθέτουμε το βαλσαμικο.

Για το σερβίρισμα.

Τριμμένο σκληρό τυρί (κεφαλοτύρι ή παρμεζανα)

Σε ένα αντικολλητικό τηγάνι, στρώνουμε μια ελαφριά στρώση τυριού και ψήνουμε μέχρι να χρυσαφισει.

Σβήνουμε το μάτι και αναποδογυριζουμε το τυρί να ψηθεί κ η πάνω μεριά του.

Σπάμε σε ακανονιστα κομμάτια και σερβίρουμε πάνω από τη σούπα.

  • συνταγή

Πηγή: http://diatrofi.gr/index.php/food/sintages/laxanika/item/4058-%CE%9A%CF%81%CE%B5%CE%BC%CE%BC%CF%85%CE%B4%CE%BF%CF%83%CE%BF%CF%85%CF%80%CE%B1

ΚοινοποίησηShare on Facebook0Tweet about this on TwitterShare on Google+0Print this pageEmail this to someone