Κολοκυθογλυκάκια


ΚοινοποίησηShare on Facebook1Tweet about this on TwitterShare on Google+0Print this pageEmail this to someone
kolokythoglyko2

 

Γιατί η μαγική κολοκύθα εκτός από άμαξα γίνεται και λιχουδίτσα!

Υλικά για 12 μερίδες:

  • 600 γρ κολοκύθα βρασμένη και στραγγισμένη
  • 50 γρ χαρουπάλευρο
  • 50 γρ σκόνη αμυγδάλου
  • 220 γρ αλεύρι ολικής αλέσεως
  • 1 κ.σούπας χαρουπόμελο
  • 4 κ.σούπας μέλι
  • 60 γρ ταχίνι
  • 200 γρ αποξηραμένα δαμάσκηνα απύρηνα και 5-6 δαμάσκηνα επιπλέον

Ο δρόμος για το κολοκυθογλυκάκι ξεκινάει με εσένα να πολτοποιείς την κολοκύθα και τα δαμάσκηνα σε ένα μεγάλο μπολ μέχρι να σχηματιστεί ένα ομοιογενές μείγμα. Ανέμειξε το ταχίνι με το μέλι και το χαρουπόμελο και πρόσθεσέ τα στο μείγμα.

kolokythoglyko1

Μετά έρχεται η σειρά των στερεών υλικών, τα οποία είναι καλύτερο να τα προσθέσεις κοσκινισμένα και σταδιακά, ενώ ανακατεύεις απαλά με μία μαρίζ ή μία ξύλινη κουτάλα.

Η ζύμη σου θα είναι σχετικά σφιχτή.

Τα επιπλέον δαμάσκηνα, θα τα προσθέσεις κομμένα σε κομμάτια ότι μεγέθους εσύ θέλεις, και θα χαρίσουν μια μαστιχωτή υφή στο κολοκυθογλυκάκι.

Ψήσε τα γλυκάκια στους 175 βαθμούς Κελσίου για περίπου 45 λεπτά. Ο χρόνος εξαρτάται από τη φόρμα που θα χρησιμοποιήσεις, αλλά πάντα έχεις στο νου οτι θέλεις το μαχαίρι σου να βγει καθαρό από τη ζύμη.

kolokythoglyko3

Για να ξέρεις τι θα φτιάξεις, για να ξέρεις τι θα φας:

kolokythoglyko4

Το κολοκυθογλυκάκι που θα βγει ζεματιστό από το φούρνο σου αποτελεί μία εξαιρετική πηγή διαιτητικών ινών, και είναι χαμηλό σε λιπαρά και νάτριο.

Πρόταση για παραλλαγή:

Εάν κι εσύ στενοχωριέσαι που το χαρούπι και το δαμάσκηνο κλέβουν το υπέροχο πορτοκαλί της κολοκύθας, αντικατέστησε το πρώτο με αμυγδαλόσκονη και το δεύτερο με αποξηραμένα βερίκοκα στις ίδιες αναλογίες και πρόσθεσε βερίκοκα και κολοκυθόσπορο στη ζύμη. Θα μοιάζει περισσότερο με ενισχυμένο ψωμάκι, ιδανικό για να βασίσεις το πρωινό σου.

kolokythoglyko5

  • γλυκά
  • συνταγή

Πηγή: http://diatrofi.gr/index.php/food/sintages/sweet/item/4064-%CE%9A%CE%BF%CE%BB%CE%BF%CE%BA%CF%85%CE%B8%CE%BF%CE%B3%CE%BB%CF%85%CE%BA%CE%AC%CE%BA%CE%B9%CE%B1

ΚοινοποίησηShare on Facebook1Tweet about this on TwitterShare on Google+0Print this pageEmail this to someone