Κορμός σοκολάτας ο τροπικός!


ΚοινοποίησηShare on Facebook11Tweet about this on TwitterShare on Google+0Print this pageEmail this to someone
Auto Draft

Για 18 κομμάτια θα χρειαστείς:

625 γρ. σοκολάτα κουβερτούρα με μεγάλη περιεκτικότητα σε κακάο (κατά προτίμηση >72%)

400 mL ελαφριά κρέμα καρύδας

½ φλιτζ. φουντούκια

½ φλιτζ. αμύγδαλα

½ φλιτζ. σταφίδες ή αποξηραμένα σύκα -ή και τα δυο!

½ φλιτζ. τριμμένο ινδοκάρυδο

Κανέλλα, γαρύφαλλο, σκόνη πιπερόριζας

Το πρώτο βήμα για τη σοκολατένια λιχουδίτσα ειναι να ζεστάνεις σε μέτρια φωτιά την κρέμα καρύδας και να την αποσύρεις πριν βράσει. Τότε ήρθε η ώρα να προσθέσεις την κουβερτούρα κομμένη σε κομμάτια. Άσε για 5 λεπτά και στη συνέχεια ανάμειξε με μια σπάτουλα μέχρι να αποκτήσεις ενα ομοιογενές -εξτρα σοκολατένιο- μίγμα.

Ενίσχυσε το μίγμα αυτό με τους ξηρούς καρπούς, τα αποξηραμένα φρούτα και τα μπαχαρικά και απόχυσε το μίγμα σου σε μια μακρόστενη φορμα του κέικ.

Φύλαξε το στην κατάψυξη για 24 ώρες και στη συνέχεια στο ψυγείο να ξεπαγώσει για να μπορέσεις να σερβίρεις και να απολαύσεις J

Ό,τι περισσέψει διατηρείται υπέροχα στο ψυγείο!

Tip:

Εάν λαχταράς ακόμη μικρότερες μπουκίτσες μπορείς για το ίδιο μίγμα να χρησιμοποιήσεις μικρές παγοθήκες ή φόρμες για σοκολατάκια!

Επέλεξε μια κουβερτούρα με υψηλή περιεκτικότητα σε κακάο, καθώς περιέχει λιγότερη ζάχαρη αλλά και εντείνει τη σοκολατένια απόλαυση.

Τι προσφέρεις στο κορμάκι;

Διατροφική Ανάλυσηανά μερίδα 53 g
Ενέργεια276 kcal
Ολικά λιπαρά19 g
Κορεσμένα11 g
Τρανς0 g
Χοληστερόλη2 mg
Νάτριο6 mg
Ολικοί υδατάνθρακες24 g
Διαιτητικές ίνες4 g
Σάκχαρα17 g
Πρωτείνες3 g

Auto Draft

 

 

Ένα σοκολατένιο γλυκάκι που ειναι μέτρια πηγή διαιτητικών ινών και αρκετά χορταστικό!

Απόλαυσε πάντα με υπευθυνότητα και μέτρο!

 

 

Πηγή: http://thehealthlab.gr

ΚοινοποίησηShare on Facebook11Tweet about this on TwitterShare on Google+0Print this pageEmail this to someone

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *