Tost γλυκό ή αλμυρό, απίθανες δημιουργίες με δυο φέτες ψωμί #2

ΚοινοποίησηShare on Facebook10Tweet about this on TwitterShare on Google+0Print this pageEmail this to someone
Tost γλυκό ή αλμυρό, απίθανες δημιουργίες με δυο φέτες ψωμί #2
Για όλους τους ενσυνείδητους λάτρεις της ποιοτικής γεύσης, που γνωρίζουν ότι η απόλαυση δεν απαιτεί περιορισμό και ξέρουν να δίνουν την μέγιστη θρέψη, απόλαυση και  σπιτική γαστρονομία, από το πιάτο σε όλους τους ερεθισμούς των αισθήσεων τους.

Οι συνδυασμοί που ακολουθούν είναι ιδιαίτερα εύκολοι και  απαιτούν μικρό χρόνο προετοιμασίας.

α) συνδυασμός, τοστ μέλι, ταχίνι, κουκουνάρι, τριμμένη καρύδα, φρούτα

Tost γλυκό ή αλμυρό, απίθανες δημιουργίες με δυο φέτες ψωμί #2

Ένα υπέροχο πρωινό που υπόσχεται να σας κάνει να σηκωθείτε από το κρεβάτι σας χωρίς καν να χτυπήσει το ξυπνητήρι για να το απολαύσετε.

Υλικά:

  1. 1 κ.γ μέλι
  2. 1 κ.γ ταχίνι
  3. 1 κ.γ τριμμένη καρύδα
  4. 1 κ.γ κουκουνάρι και συνδυάζεται με ψιλοκομμένα φρούτα με κανέλα
  5. ένα ποτήρι γάλα ή κεφίρ

β) συνδυασμός, τοστ παιδικών αναμνήσεων

 

Tost γλυκό ή αλμυρό, απίθανες δημιουργίες με δυο φέτες ψωμί #2 Το ψωμί με βούτυρο και μέλι είναι μια κλασική παιδική ανάμνηση. Προσπαθώντας να συμπληρώσω αυτό το συνδυασμό με περισσότερα θρεπτικά συστατικά  σκέφτηκα ότι αν ανάμεσα σε δυο ψωμάκια με φυτική μαργαρίνη και μέλι μπορούσα να προσθέσω λεπτές φέτες από μήλο πασπαλισμένο με κανέλα τότε θα κέρδιζα και λίγο από τη μερίδα φρούτου που οφείλω να έχω στο πρωινό μου. Αν συμπλήρωνα και με ένα κουταλάκι πολύ καλά αλεσμένους ξηρούς καρπούς τότε θα το εμπλούτιζα και με περισσότερα αμινοξέα, βιταμίνες, μέταλλα και απαραίτητα λιπαρά οξέα. Αν συνδύαζα αυτό το μικρό γεύμα και με μια μερίδα ασβεστίου τότε θα μπορούσε επάξια να αυτοανακηρυχθεί  αυτόματα με την ιδιότητα του «πλήρες»

Δυο πολύ ενδιαφέρουσες και πραγματικά πεντανόστιμες παραλλαγές σε αυτό το τοστ είναι να αντικαταστήσεις τη φυτική μαργαρίνη με τυρί Philadelphia  ή να αντικαταστήσεις το μέλι με μέλι ταχίνι.

Το μόνο αρνητικό είναι το αυτό το πρωινό δεν μπορείς να το ετοιμάσεις από το βράδυ γιατί από τη μια το μέλι θα μαλακώσει πολύ το ψωμί και από την άλλη οι αναμνήσεις  του παιδικού ονείρου είναι πιο ζωντανές το πρωί.

γ) συνδυασμός, Πίτσα με πίτα από ζυμάρι για σουβλάκι ή τόστ

Tost γλυκό ή αλμυρό, απίθανες δημιουργίες με δυο φέτες ψωμί #2Tost γλυκό ή αλμυρό, απίθανες δημιουργίες με δυο φέτες ψωμί #2

Πάρε δυο πίτες κατά προτίμηση ολικής άλεσης, άλειψε τες καθεμιά  με ένα κουταλάκι ελαιόλαδο και μια πρόσθεσε λεπτές φέτες κασέρι ή γραβιέρα και μανιτάρια κομμένα σε φέτες και στην άλλη εκτός από το τυρί αντίο για μανιτάρια πρόσθεσε μια φέτα γαλοπούλα σε μικρά κομμάτια. Γαρνίρισε με λίγη ρίγανη ή θυμάρι και λίγο φρεσκοτρυμμένο πιπέρι  και ψήστες στο φούρνο για πέντε περίπου λεπτά. Νομίζω ότι με ένα ποτήρι δροσερή μπύρα θα απολαύσεις πραγματικά ένα πολύ ελαφρύ, χορταστικό και νόστιμο ελαφρύ βραδινό.

Τώρα αν δεν έχεις πιτούλες αλλά έχεις ψωμάκι, κόψε το σε λεπτές φέτες ή πάρε έτοιμες κομμένες φέτες ψωμί του τοστ  και με τον ίδιο ακριβώς τρόπο μπορείς να πετύχεις ένα εξίσου εξαιρετικό γευστικό αποτέλεσμα. Το να πετύχεις εύκολα και γρήγορα μια τόσο ωραία γεύση που να λιώνει στο στόμα πίστεψέ με αλλά πιο φθηνά δεν γίνεται.

δ) συνδυασμός, ψωμάκια στο φούρνο με ντομάτα και cottagecheese

Tost γλυκό ή αλμυρό, απίθανες δημιουργίες με δυο φέτες ψωμί #2

Το cottage cheese είναι για πολλούς ένα παρεξηγημένο τυρί. Συνήθως αυτοί που δεν το εκτιμούν το χαρακτηρίζουν περιφρονητικά ως το τυρί με  τα μπιλάκια. Μόνο μου κάνουν ένα μεγάλο λάθος. Πέρα του γεγονότος ότι ίσως είναι το τυρί με τα λιγότερα λιπαρά στον κόσμο, ιδιαίτερα πλούσιο σε πρωτεΐνη και κυρίως σε τρυπτοφάνη ένα αμινοξύ που στη συνέχεια μετατρέπεται στον εγκέφαλο στην ουσία σεροτονίνη χαρίζοντας γρήγορα αισθήματα ευφορίας και καλής διάθεσης, όταν ψήνεται η γεύση του παίρνει μια συγγενική αίσθηση με αυτή που δίνει το λιωμένο κασέρι. Μπορεί να αντικαταστήσει ή να μοιραστεί τη λιπαρή φέτα σε πίτες χαρίζοντας πρωτόγνωρες γευστικές εμπειρίες ή να ψηθεί σαν στο φούρνο πάνω σε ψωμί ολικής άλεσης με ένα κουταλάκι ελαιόλαδο ή λίγη φυτική μαργαρίνη, προσθέτοντας μια φέτα ντομάτα, λίγο αλάτι, πιπέρι και ρίγανη. Δοκίμασέ το και θα καταλάβεις τι έχανες έως τώρα

 

Πηγή: https://www.diatrofi.gr

ΚοινοποίησηShare on Facebook10Tweet about this on TwitterShare on Google+0Print this pageEmail this to someone

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *