Οι 18 καλύτερες συμβουλές για το αδυνάτισμα

ΚοινοποίησηShare on Facebook0Tweet about this on TwitterShare on Google+0Print this pageEmail this to someone

1. Μην παραλείπετε το πρωινό

Το πρωινό αποτελεί το πιο σημαντικό γεύμα της ημέρας . Μας τροφοδοτεί με ενέργεια καθ όλη την διάρκεια της μέρας , δεν αφήνει περιττές θερμίδες , γιατί μεταβολίζεται εξ ολοκλήρου και μειώνει την τελική θερμιδική πρόσληψη.

2. Καύσεις = Απώλεια θερμίδων

Επιλογή κάποιας ημερήσιας φυσικής ενδογυμναστηριακής η εξωγυμναστηριακής άσκησης , που θα πραγματοποιείται με αυξημένη επαναληψιμότητα και ρυθμό , και για διάρκεια κυμαινόμενη ανάλογα την περίπτωση για 20 έως 50 λεπτά.

3. Αντικαταστήστε τα ανθρακούχα ποτά και τα υδαρή παράγωγα των φρούτων , που περιέχουν γλυκαντικά και “εύκολες” θερμίδες , με νερό η τσάι .

4. Περιορισμός της πρόσληψης αλκοόλης .

Το αλκοόλ , γεμίζει τον οργανισμό με πολλές και ανούσιες θερμίδες , που μπορούν να αντικαταστήσουν την ενέργεια ενός πλήρους γεύματος .

5. Η κατανάλωση πολλαπλών μικρών γευμάτων ανά ημέρα , και οχι ενός η 2 μεγάλων γευμάτων μόνο , συντελεί σημαντικά στον έλεγχο της γλυκόζης του αίματος , και συνεπακόλουθα ,στον απόλυτο έλεγχο της ημερήσιας θερμιδικής πρόσληψης .

6. Κατανάλωση μεγάλης ποσότητας νερού .

Η ενδογενής και εξωγενής ενυδάτωση του σώματος και του δέρματος ,είναι σημαντικότατη , για την διατήρηση της ισοθερμίας των έμβιων οργανισμών , ενώ παράλληλα , η χημική σύνθεση του νερού , αποδυναμώνει την όρεξη .

7. Διασφαλίστε , την ύπαρξη κάποιας μικρής η μεγαλύτερης ποσότητας πρωτεΐνης σε κάθε γεύμα . Διατηρεί τον μεταβολισμό σε εγρήγορση για την καύση της για αρκετό διάστημα μετά απο την κατανάλωση του γεύματος.

8. Μια ιδανική και αποτελεσματική κατά τα αναφερόμενα στοιχεία τακτική , που χρησιμοποιείται συνήθως απο την U.S.D.A. (United States Dietetic Association) , προτείνει την απόφαση σχετικά με το τι θα ήθελε ο καθένας να προσθέσει στην δίαιτα του , και οχι στο τι να αφαιρέσει από αυτήν .

9. Παιδικές μερίδες στο εστιατόριο!!!!! Ακούγεται μάλλον αστείο , αλλά μεταξύ του να αρνηθούμε η να αποδεχτούμε τελείως ένα γεύμα με φίλους εκτός σπιτιού το διάστημα που βρισκόμαστε σε διατροφή ή δίαιτα , επιλέγουμε το να παρευρεθούμε σε αυτό , φροντίζοντας όμως , να σμικρυνθεί η ποσότητα της προσλαμβανόμενης τροφής παραγγέλνοντας μικρότερη μερίδα από την υπάρχουσα στο μενού ή “παιδική” εάν υπάρχει τέτοια.

10. Στόχοι για να έχουμε διαρκώς ένα κίνητρο να ικανοποιούμε . Το να θέτει κανείς βραχυπρόθεσμους και απολύτως εφικτούς στόχους , κατά την διάρκεια ενός διαιτητικού πλάνου , αποτελεί το κλειδί στην αποτελεσματικότητα του προγράμματος.

11. Αλλαγή ορισμένων απο τα κλασσικά γεύματα του ημερήσιου σιτηρεσίου του καθενός , με 1-2 φρούτα , η μια σαλάτα εποχής. Πιο άμεση πηγή ενέργειας , χωρίς φυσικά το ‘ιδιο αυξημένο θερμιδικό κόστος με ένα γεύμα με όλα τα μακροθρεπτικά συστατικά.

12. Αποφυγή όσο το δυνατόν σε μεγαλύτερο βαθμό των τροφίμων με υψηλό γλυκαιμικό δείκτη . Η μη ελεγχόμενη άνοδος της γλυκόζης του αίματος , είναι εκείνη που αποδεδειγμένα , θα οδηγήσει σε υπερκατανάλωση θερμίδων , με δεδομένη συνέπεια την πρόσληψη βάρους .

13. Φροντίζουμε να μην ξεφεύγουμε ποτέ από τον ημερήσιο θερμιδικό αυτοέλεγχο , προσπαθώντας να διατηρούμε τις ημερησίως καταναλισκόμενες θερμίδες σταθερές , και εάν κάποια συγκεκριμένη φορά , για κοινωνικοπροσωπικούς λόγους , οδηγηθούμε σε μια διαφοροποιημένη υπερπρόσληψη θερμίδων , αναζητούμε τρόπους να οδηγήσουμε τον μεταβολισμό μας , να καταναλώσει οσο το δυνατόν πιο άμεσα αυτό το πλεόνασμα θερμίδων .

14. ΝΑΙ στα παγωτά , αλλά όχι στα σύνθετα!!!!!

Καλοκαίρι ,ήλιος και θάλασσα . Σε όλους ειναι απολύτως επιθυμητό ένα παγωτό . Δεν είναι απαγορευτική η εισαγωγή του σε ένα διαιτητικό πλάνο , αρκεί να μην είναι κάποιο σύνθετο , με πολλαπλές γεύσεις και προσθήκες άλλων συστατικών , τα οποία μόνο προσθέτουν κενές θερμίδες στον οργανισμό.

15. Φροντίζουμε να διατηρείται πάντα μια απόσταση τουλάχιστον 2 ωρών ανάμεσα στο τελευταίο γεύμα και την κατάκλιση. Κατά το παρερχόμενο αυτό διάστημα , ξεκινάει και οδεύει προς ολοκλήρωση η διαδικασία της πέψης.

16. Σημαντικότατη σε μια προσπάθεια απώλειας βάρους , η διαρκής παρακολούθηση της εξέλιξης της . Όπως για παράδειγμα , ηι διατήρηση ενός διατροφικού ημερολογίου , και το τακτικό ζύγισμα σε τριήμερη βάση.

17. Διακοπή και παύση όσο το δυνατόν περισσότερο , του λεγόμενου “emotional eating” , δηλαδή της λόγω συναισθηματικών αιτιών (νεύρα , επαγγελματικό στρες )εξαναγκασμένης και πιεσμένης καταναλωσης φαγητού

18. Ελαιόλαδο.

Μετριασμός του ελαιόλαδου στην διατροφή μας. Σε μικρή και προβλεπόμενη ποσότητα , το ελαιόλαδο , αποτελεί μια από τις “χρυσές” μεσογειακές τροφές , σε υπερπρόσληψη όμως , μας φορτώνει με αρκετές παραπανίσιες θερμίδες.

 

 

Πηγή: http://thehealthlab.gr

ΚοινοποίησηShare on Facebook0Tweet about this on TwitterShare on Google+0Print this pageEmail this to someone

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *