Η διαιτολόγος διατροφολόγος Τσαπράζη Τριάδα M.Sc. Med Sci στο γραφείο της στην Αλεξανδρούπολη προσφέρει τις πιο σύγχρονες και ολοκληρωμένες υπηρεσίες ισορροπημένης και υγιεινής διατροφής.
Η διαιτολόγος διατροφολόγος Τσαπράζη Τριάδα M.Sc. Med Sci στο γραφείο της στην Αλεξανδρούπολη προσφέρει τις πιο σύγχρονες και ολοκληρωμένες υπηρεσίες ισορροπημένης και υγιεινής διατροφής.

Γιατί δεν πρέπει να σταματήσω τη δίαιτα ακόμα και όταν κάνω λάθος!

Picture

Θυμάμαι πολλές φορές να χτυπάει το τηλέφωνο του γραφείου μου και μια απογοητευμένη φωνή γεμάτη τύψεις και ενοχές να μου λέει ότι λυπάται πάρα πολύ αλλά δε θα έρθει στο ραντεβού μας γιατί δεν κατάφερε να «κρατήσει» τη δίαιτα!

Σε μερικές περιπτώσεις ακόμα και μια μικρή απόκλιση, όπως το να φάει κάποιος ένα μπισκότο που λαχτάρησε, φαντάζει τόσο μεγάλο λάθος που είναι ικανό να ματαιώσει την κάθε προσπάθεια για δίαιτα! Για τον άνθρωπο αυτό, που κατά τη γνώμη του έχει «σπάσει» τη δίαιτα, η πράξη αυτή μέσα του ισοδυναμεί με αδυναμία ή ανικανότητα επιβολής στον εαυτό του και πραγματικά το βιώνει ως το τέλος της προσπάθειάς και κατακλύζεται από συναισθήματα απογοήτευσης και ματαιότητας, με αποτέλεσμα να καταρρέει ψυχολογικά.
Ένα απενοχοποιητικό: «Δεν πειράζει! Είναι ανθρώπινο! Το λάθος δεν ισοδυναμεί με την καταστροφή της δίαιτας, κάθε λάθος είναι μια ευκαιρία να μάθουμε!» είναι η μόνη απάντηση που θα μπορούσα να δώσω ως διαιτολόγος! Ας δούμε τι δε λειτούργησε για ΄ σένα για να μπορέσω να σε βοηθήσω να πετύχεις το στόχο σου!
Πολλοί άνθρωποι έχουν στο νου της ότι πηγαίνοντας στο διαιτολόγο θα πάρουν μια κόλλα χαρτί και επιτυχία θα είναι να κάνουν ότι γράφει και από αυτό θα κριθούν την επόμενη φορά! Δεν είναι αυτός ο σκοπός και ο στόχος της δίαιτας! Τη δίαιτα την προσαρμόζουμε ανάλογα με τις ανάγκες και τις ιδιαιτερότητες του κάθε ανθρώπου, δεν προσαρμόζεται ο άνθρωπος στη δίαιτα! Δίαιτα δεν είναι η απόλυτη και ευλαβική συνέπεια στο διαιτολόγιο, δίαιτα είναι να μάθεις ένα νέο τρόπο διατροφής!
Η δίαιτα, όπως και η ζωή, δεν είναι μια ανοδική πορεία γεμάτη επιτυχίες, είναι αναμενόμενο και φυσιολογικό να έχει τα σκαμπανεβάσματά της! Η μία μέρα, το ένα γεύμα που δεν τηρήθηκε δε φέρνει την καταστροφή της δίαιτας! Σκέψου ότι αν σε μια πορεία ενός μήνα δεν τηρήσεις δυο- τρεις μέρες, ποιό θα είναι το αποτέλεσμα; Μα φυσικά και το να έχεις σημειώσει πρόοδο και να έχεις βιώσει σημαντικές αλλαγές! Αν όμως σε αυτόν τον μήνα την πρώτη φορά που κάνεις λάθος σηκώσεις τα χέρια ψηλά και παραιτηθείς το αποτέλεσμα θα είναι να μείνεις στο σημείο που τα παράτησες! Λάθος κάνεις μόνο όταν τα παρατάς, όταν εγκαταλείπεις την προσπάθεια, διαφορετικά απλά μαθαίνεις και γίνεσαι καλύτερος, καλύτερος με τον εαυτό σου, καλύτερος για τον εαυτό σου!
Η λέξη κλειδί για την επιτυχία είναι η προσπάθεια! Η κάθε προσπάθεια θέλει υπομονή και επιμονή. Όπως τα παιδιά πριν μάθουν να περπατάνε μπουσουλάνε και μετά σηκώνονται, κάνουν βηματάκια, στην αρχή με βοήθεια και μετά μόνα τους, πέφτουν και ξανασηκώνονται και τελικά μια μέρα τρέχουν! Έτσι και ο διαιτολόγος σου είναι δίπλα σου και σε στηρίζει στην προσπάθεια σου να κάνεις δίαιτα και χαίρεται που βοηθάει να πετύχεις το καλύτερο δυνατό για σένα. Δε σε κρίνει και δε σε κατακρίνει από τα λάθη σου, απλά σε βοηθάει να μάθεις από αυτά μέχρι να μην τον έχεις πια ανάγκη.
Να θυμάσαι ότι μαγικά ραβδάκια δεν υπάρχουν, τα πάντα στη ζωή απαιτούν προσπάθεια, αλλά και να υπήρχαν ποιος θα μπορούσε να κρατήσει ένα αποτέλεσμα που απλά του χαρίστηκε και δεν το κατέκτησε ο ίδιος; Κανείς. Γιατί δε θα είχε μάθει να το συντηρεί, δε θα είχε αλλάξει συνήθειες, σκέψη και συμπεριφορά απέναντι στη διατροφή και ο μόνος τρόπος για να επιτευχθεί η αλλαγή είναι η μάθηση που έρχεται μέσα από τα λάθη! Όταν ξεκινάς μια δίαιτα να είσαι αποφασισμένος να προσπαθήσεις!
Μη μαστιγώνεις τον εαυτό σας όταν κάνει λάθος! Επιτρέψτε του να κάνει λάθη και να μάθει μέσα από αυτά! Αγκάλιασε τον εαυτό σου με αγάπη και κατανόηση ακόμα και όταν κάνει λάθος, θα σου είναι ευγνώμων!

Leave a comment

Your email address will not be published.