Η διαιτολόγος διατροφολόγος Τσαπράζη Τριάδα M.Sc. Med Sci στο γραφείο της στην Αλεξανδρούπολη προσφέρει τις πιο σύγχρονες και ολοκληρωμένες υπηρεσίες ισορροπημένης και υγιεινής διατροφής.
Η διαιτολόγος διατροφολόγος Τσαπράζη Τριάδα M.Sc. Med Sci στο γραφείο της στην Αλεξανδρούπολη προσφέρει τις πιο σύγχρονες και ολοκληρωμένες υπηρεσίες ισορροπημένης και υγιεινής διατροφής.

Γιατί να αθλείται το παιδί μου;

Η αναγκαιότητα της σωματικής άσκησης των παιδιών είναι αναμφισβήτητη και ιδιαίτερα για τα παιδία που κατοικούν στην πόλη. Βοηθάει στην σωστή τους ανάπτυξη και την κοινωνικοποίησή τους. Η φυσική άσκηση και ο υγιεινός τρόπος ζωής διαμορφώνεται από την παιδική ηλικία και είναι άμεσα εξαρτημένη από την οικογένεια και το σχολείο.
Πριν ένα παιδί αρχίσει να αθλείται πρέπει να προηγηθεί ένας προληπτικός έλεγχος είτε η άσκηση γίνεται περιοδικά είτε γίνεται συστηματικά, ο ιατρικός έλεγχος είναι απαραίτητος.

Ο αθλητισμός και το παιχνίδι για τα παιδιά είναι ένας τρόπος για να εξασκηθούν να αναπτύξουν σωματικές ικανότητες να μάθουν να είναι μέλη μίας ομάδας.
Οι συνήθειες που θα αποκτήσουν τα παιδιά δια μέσου μίας υγιούς απασχόλησης σε ένα άθλημα θα τα συνοδεύουν σε όλη τους τη ζωή και θα έχουν ευεργετικά αποτελέσματα
για τη σωματική τους υγεία.Στη σημερινή εποχή τα παιδία ξοδεύουν ένα μεγάλο μέρος του χρόνου τους στην τηλεόραση και τους ηλεκτρονικούς υπολογιστές, η διατροφή τους κάθε άλλο παρά υγιεινή είναι και χαρακτηρίζεται από μεγάλη περιεκτικότητα σε λιπαρά και υδατάνθρακες.Η παχυσαρκία στα παιδία έχει γίνει μάστιγα και θέτει τις προϋποθέσεις για σημαντικά προβλήματα υγείας που θα προκύψουν όταν τα παχύσαρκα παιδία ενηλικιωθούν.
Το άθλημα η το σπορ που θα επιλεγεί θα πρέπει να διατηρήσουν και το ψυχαγωγικό χαρακτήρα για το παιδί και όχι να καταστούν μία επιπρόσθετη πηγή ψυχικής εξουθένωσης.
Θα πρέπει να είναι πολύ προσεκτικοί οι γονείς στο τι αγώνισμα θα επιλέξουν για το παιδί τους: Η λάθος επιλογή αθλήματος, οι πιεστικοί γονείς ή οι φιλόδοξοι προπονητές μπορεί να μετατρέψουν τη χαρά του μικρού αθλητή σε απογοήτευση. Δεν πρέπει το παιδί να πιεστεί και να ακολουθήσει κάτι που δεν του ταιριάζει. Αν γίνει κάτι τέτοιο το παιδί δεν θα αποδίδει καλά και ειδικά αν αθλείται σε ανταγωνιστικό περιβάλλον θα επηρεαστεί αρνητικά η αυτοεκτίμηση του. Έτσι μειώνονται και οι πιθανότητες να ασχολείται με τον αθλητισμό. Τα παιδιά είναι είδη πιεσμένα με τις σχολικές και κοινωνικές τους υποχρεώσεις και καταπονούνται ψυχικά και σωματικά στην όλη τους προσπάθεια να πετύχουν σε όλα.
Ο αθλητισμός ξεκινάει από το σχολείο και οι εκπαιδευτικοί καθηγητές φυσικής αγωγής μπορούν να υποκινήσουν τα παιδιά να προωθήσουν τη συμμετοχή τους σε αθλητική δραστηριότητα και να ενισχύσουν την ανάπτυξη θετικών συμπεριφορών και στάσεων για τον αθλητισμό.
Ιατρική εξέταση:
Η εκτίμηση ενός παιδιάτρου για να διαγνωστούν πιθανά προβλήματα υγείας είναι απαραίτητη για να εξασφαλίσει το παιδί την αθλητική δραστηριότητα χωρίς κινδύνους για την υγεία του.
Ο παιδίατρος θα εκτιμήσει το ατομικό και το οικογενειακό ιστορικό του παιδιού με έμφαση στα καρδιαγγειακά νοσήματα και συμπτώματα αλλά και άλλες χρόνιες παθήσεις.
Θα εξετάσει το παιδί με έμφαση στην καρδιολογική και ορθοπεδική εξέταση.
Πέτσου Κατερίνα Καθηγήτρια φυσικής αγωγής και προπονήτρια aqua aerobic – aqua pilates
http://www.diatrofi.gr/index.php/bri-i/child/item/2839-%CE%93%CE%B9%CE%B1%CF%84%CE%AF-%CE%BD%CE%B1-%CE%B1%CE%B8%CE%BB%CE%B5%CE%AF%CF%84%CE%B1%CE%B9-%CF%84%CE%BF-%CF%80%CE%B1%CE%B9%CE%B4%CE%AF-%CE%BC%CE%BF%CF%85#.UpNjlZa37ig.facebook

Leave a comment

Your email address will not be published.