Η διαιτολόγος διατροφολόγος Τσαπράζη Τριάδα M.Sc. Med Sci στο γραφείο της στην Αλεξανδρούπολη προσφέρει τις πιο σύγχρονες και ολοκληρωμένες υπηρεσίες ισορροπημένης και υγιεινής διατροφής.
Η διαιτολόγος διατροφολόγος Τσαπράζη Τριάδα M.Sc. Med Sci στο γραφείο της στην Αλεξανδρούπολη προσφέρει τις πιο σύγχρονες και ολοκληρωμένες υπηρεσίες ισορροπημένης και υγιεινής διατροφής.

Σημασία δεν έχει η ένδειξη της ζυγαριάς, αλλά η τάση που την χαρακτηρίζει!!!

Picture

Σε πολλές περιπτώσεις ατόμων διαπιστώνεται μία οξύμωρη κατάσταση… Από τη μία διατυπώνουν την άποψη ότι «δεν ζυγίζομαι γιατί φοβάμαι ότι έχω πάρει κιλά, αφού δεν προσέχω τη διατροφή μου».

Ταυτόχρονα, όταν ακολουθούν πρόγραμμα αδυνατίσματος τότε ζυγίζονται καθημερινά αλλά και μέσα στη διάρκεια της ημέρας! Το φαινόμενο αυτό είναι ιδιαίτερο αντιφατικό και συνιστά μία πρακτική του τύπου «δύο μέτρα και δύο σταθμά»…
Είναι βέβαιο ότι η αντίληψη των ενδείξεων τις ζυγαριάς διαφέρει από άτομο σε άτομο. Αυτό που καθορίζει τη διατύπωση συγκεκριμένης κατεύθυνσης από το διατροφολόγο σχετικά με ερώτημα «να ζυγίζομαι ή όχι καθημερινά;» είναι η έμφαση που αποδίδει το άτομο στα αποτελέσματα των μετρήσεων του. Αν δηλαδή απλά παρακολουθεί ψύχραιμα το βάρος του ή τον πιάνει «υστερία» όταν η αποτύπωση τους βάρους του δεν είναι η επιθυμητή.
Σαφέστατα οι ενδείξεις της ζυγαριάς επηρεάζονται από πολλούς παράγοντες. Όχι μόνο κατά τη διάρκεια της ημέρας αλλά και μεταξύ των ημερών η «αναίτια» διαφορά στο σωματικό βάρος, είτε προς τα επάνω είτε προς τα κάτω, μπορεί να είναι σημαντική. Αυτό συμβαίνει διότι η ζυγαριά αποτυπώνει «φωτογραφικά» το σωματικό βάρος μία δεδομένη χρονική στιγμή. Επομένως, σημασία δεν έχει η εκάστοτε ένδειξη, αλλά η τάση (ανοδική ή πτωτική) που ακολουθεί το βάρος. Η διαπίστωση αυτή είναι ιδιαίτερα σημαντική και που τελικά προσδιορίζει ποιο είναι το πραγματικό αποτέλεσμα. Η κάθε μέτρηση επιβεβαιώνει την προηγούμενη και όταν τα κιλά διαδοχικές ημέρες παραμένουν σταθερά τότε σημαίνει ότι κάτι δεν κάνουμε σωστά.
Δημήτρης Γρηγοράκης, Κλινικός Διαιτολόγος – Διατροφολόγος
http://www.logodiatrofis.gr/2012-07-19-07-45-28/1524-shmasia-den-exei-endeiksh-zygarias-tash-pou-thn-xarakthrizei

Leave a comment

Your email address will not be published.