Η διαιτολόγος διατροφολόγος Τσαπράζη Τριάδα M.Sc. Med Sci στο γραφείο της στην Αλεξανδρούπολη προσφέρει τις πιο σύγχρονες και ολοκληρωμένες υπηρεσίες ισορροπημένης και υγιεινής διατροφής.
Η διαιτολόγος διατροφολόγος Τσαπράζη Τριάδα M.Sc. Med Sci στο γραφείο της στην Αλεξανδρούπολη προσφέρει τις πιο σύγχρονες και ολοκληρωμένες υπηρεσίες ισορροπημένης και υγιεινής διατροφής.

Πένες με τόνο και ελιές

Τι μπορείτε να φτιάξετε με μια απλή κονσέρβα τόνο; Μια από τις πιο νόστιμες πάστες!
Χρόνος Προετοιμασίας: 5 λεπτά
Χρόνος Εκτέλεσης: 20 λεπτά

Υλικά για 4 μερίδες:

  • 1 πακέτο (500 γρ.) πένες, όσο λεπτές βρείτε
  • 1/2 φλιτζάνι (100 ml) ελαιόλαδο
  • 1 ξερό κρεμμύδι, ψιλοκομμένο
  • 1 κλωνάρι σέλερι (χωρίς τα φύλλα), ψιλοκομμένο
  • 2 σκελίδες σκόρδου, ψιλοκομμένες
  • 1 κονσέρβα (400 γρ.) ολόκληρα ντοματάκια κονσέρβας, μαζί με το χυμό τους, τα οποία θα κόψετε κονκασέ
  • 1 βαζάκι τόνος σε λάδι, καλά στραγγισμένος και κομματιασμένος
  • 1/2 φλιτζάνι ψιλοκομμένες ελιές Καλαμών, χωρίς τα κουκούτσια λίγη ξερή ρίγανη
  • 1/2 φλιτζάνι φυλλαράκια από φρέσκο δυόσμο (ή βασιλικό), ψιλοκομμένα (ή 1 γεμάτο κουτ. γλυκού ξερός δυόσμος ή ξερός βασιλικός, τριμμένος)
  • αλάτι,φρεσκοτριμμένο πιπέρι

Εκτέλεση:

  1. Βράζω τις πένες σε άφθονο αλατισμένο νερό, σύμφωνα με τις οδηγίες που αναγράφονται στη συσκευασία τους.
  2. Στο μεταξύ, σε ένα αντικολλητικό τηγάνι ή σε μια ρηχή και φαρδιά κατσαρόλα ζεσταίνω το ελαιόλαδο σε μέτρια φωτιά και σοτάρω το ξερό κρεμμύδι και το σέλερι για 2 – 3 λεπτά, μέχρι να μαραθούν.
  3. Μετά προσθέτω το σκόρδο, το σοτάρω για άλλο 1/2 λεπτό (όχι παραπάνω, γιατί θα σκουρύνει και θα πικρίσει) και σβήνω με τα ψιλοκομμένα ντοματάκια, μαζί με το χυμό τους.
  4. Ρίχνω περίπου 3/4 φλιτζανιού από το νερό στο οποίο βράζουν τα ζυμαρικά και μαγειρεύω σε μέτρια φωτιά για περίπου 10 λεπτά ή μέχρι τα ντοματάκια σχεδόν να λιώσουν.
  5. Τότε προσθέτω τον τόνο και τις ελιές, ρίχνω αλάτι, πιπέρι και λίγη ξερή ρίγανη και ανακατεύω.
  6. Μαγειρεύω για άλλα 7 – 8 λεπτά, μέχρι η σάλτσα να δέσει.
  7. Ρίχνω το δυόσμο ή το βασιλικό (φρέσκο η ξερό) και ανακατεύω καλά.
  8. Στραγγίζω τα ζυμαρικά και τα ρίχνω στο σκεύος με τη σάλτσα. Μαγειρεύω για 1 – 2 λεπτά, ανακατεύοντας, μέχρι να καλυφθούν καλά τα ζυμαρικά με τη σάλτσα και αποσύρω από τη φωτιά.
  9. Σερβίρω αμέσως.

Επιστημονική Ανάλυση Διατροφολόγου
Έφη Δέδε
Κλινική Διαιτολόγος-Διατροφολόγος
Ένα γευστικό πιάτο αντιοξειδωτικών: βιταμίνη Ε, ολευρωπαΐνη, λυκοπένιο και ω3 λιπαρά οξέα που προστατεύουν την καρδιά και τα αγγεία.
Η παρουσία των ζυμαρικών (πέννες) παρέχει μεγάλη ποσότητα βιταμινών οικογένειας Β ενδυναμώνοντας το νευρικό σύστημα και το μεταβολισμό.
http://logodiatrofis.gr/2012-06-28-06-37-40/ntina-nikolaou-mas-kanei-kuriws-piato/1635-penes-me-tono-kai-elies

Leave a comment

Your email address will not be published.