Η διαιτολόγος διατροφολόγος Τσαπράζη Τριάδα M.Sc. Med Sci στο γραφείο της στην Αλεξανδρούπολη προσφέρει τις πιο σύγχρονες και ολοκληρωμένες υπηρεσίες ισορροπημένης και υγιεινής διατροφής.
Η διαιτολόγος διατροφολόγος Τσαπράζη Τριάδα M.Sc. Med Sci στο γραφείο της στην Αλεξανδρούπολη προσφέρει τις πιο σύγχρονες και ολοκληρωμένες υπηρεσίες ισορροπημένης και υγιεινής διατροφής.

Φιλέτο Κοτόπουλο με Λάϊμ, Τσίλι & Τεκίλα

Αυτό το φρέσκο και ελαφρύ πιάτο, αρωματισμένο με λάιμ, τσίλι και μια πρέζα τεκίλας, είναι ιδανικό για το καλοκαίρι. Το κοτόπουλο είναι υπέροχο όταν σερβίρετε ζεστό από τη σχάρα, όπως επίσης και κρύο όταν το χρησιμοποιήσουμε ως συμπλήρωμα σε μια καλοκαιρινή σαλάτα. Σιγουρευτείτε ότι χρησιμοποιείτε φρέσκο στυμμένο χυμό λάιμ, το οποίο έχει πολύ καλύτερη γεύση από το εμφιαλωμένο.

Υλικά

  • Ξύσμα από ένα lime
  • 1/3 φλιτζάνι φρέσκο χυμό λάιμ (από περίπου 4 λάιμ)
  • 1/4 φλιτζανιού ελαιόλαδο
  • 2 κουταλιές τεκίλα (προαιρετικά)
  • 2 κουταλιές της σούπας φρέσκο κόλιαντρο ψιλοκομμένο
  • 2 σκελίδες σκόρδο λιωμένες
  • 1 κουταλάκι του γλυκού τσίλι σκόνη
  • 1 πρέζα αλάτι και πιπέρι
  • 4 φιλέτα κοτόπουλο φιλεταρισμένα στη μέση (σύνολο 8 φέτες)

Οδηγίες

  • Βάλτε όλα τα υλικά σε μια σακούλα φούρνου και τοποθετείστε τη στο ψυγείο σας για ένα ολόκληρο βραδύ.
  • Την ημέρα του ψησίματος φροντίζουμε η θερμοκρασία της ψησταριάς να είναι μέτρια προς υψηλή. Ψήνετε τα φιλετάκια κοτόπουλο για 4 5 λεπτά σε κάθε πλευρά.
  • Με αυτόν τον τρόπο δημιουργείτε μια ασπίδα προστασίας στο κρέας προκειμένου να μην χάσει τους ζωμούς του.
  • Σερβίρετε αμέσως και πάντα ζεστό ώστε να μην χάσετε τίποτα από την απολαυστική γεύση που έχετε δημιουργήσει.
  • Καλή σας Όρεξη.

Μέγγουλης Χρήστος Meat Delicatessen Megoulis
http://www.diatrofi.gr/index.php/e-foodnews/e-food-%CE%AC%CF%81%CE%B8%CF%81%CE%B1/mageirikh/item/2943-%CE%A4%CE%B5%CF%8D%CF%87%CE%BF%CF%82-30-%CE%A6%CE%B9%CE%BB%CE%AD%CF%84%CE%BF-%CE%9A%CE%BF%CF%84%CF%8C%CF%80%CE%BF%CF%85%CE%BB%CE%BF-%CE%BC%CE%B5-%CE%9B%CE%B1%CE%B9%CE%BC,-%CE%A4%CF%83%CE%AF%CE%BB%CE%B9-%CE%A4%CE%B5%CE%BA%CE%AF%CE%BB%CE%B1

Leave a comment

Your email address will not be published.