Η διαιτολόγος διατροφολόγος Τσαπράζη Τριάδα M.Sc. Med Sci στο γραφείο της στην Αλεξανδρούπολη προσφέρει τις πιο σύγχρονες και ολοκληρωμένες υπηρεσίες ισορροπημένης και υγιεινής διατροφής.
Η διαιτολόγος διατροφολόγος Τσαπράζη Τριάδα M.Sc. Med Sci στο γραφείο της στην Αλεξανδρούπολη προσφέρει τις πιο σύγχρονες και ολοκληρωμένες υπηρεσίες ισορροπημένης και υγιεινής διατροφής.

«Ταξική η παχυσαρκία των παιδιών»

Picture

Την υποψία ότι και η παχυσαρκία, ειδικά ανάμεσα στα παιδιά, είναι θέμα ταξικό, μετατρέπει σε επιστημονική πεποίθηση νέο πόρισμα Αμερικανών ερευνητών, που «βλέπουν» άμεση σύνδεση των ασθενέστερων οικονομικά στρωμάτων με τα επιπλέον κιλά. «Το χάσμα του… βάρους αυξάνεται μεταξύ των παιδιών που ανήκουν στα χαμηλά και στα ανώτερα κοινωνικά στρώματα», δηλώνουν οι ερευνητές του Χάρβαρντ έχοντας μελετήσει σε βάθος δύο προηγούμενες εθνικές αμερικανικές έρευνες για το συσχετισμό βάρους και κοινωνικής κατάστασης των παιδιών από 12 έως 17 ετών, τις περιόδους 1980-1990 και 1988-2002. «Μπορεί τα ποσοστά παχυσαρκίας να έχουν μειωθεί στα παιδιά της μεσαίας τάξης, παραμένουν όμως υψηλά, παρουσιάζοντας ανοδική πορεία ανάμεσα στα παιδιά οικογενειών με χαμηλό οικονομικό υπόβαθρο», λέει ο επικεφαλής της συγκριτικής μελέτης Ρόμπερτ Πάτναμ.

Οπως χαρακτηριστικά αναφέρεται στο αμερικανικό πόρισμα, η εξήγηση «κινείται στον διπλό άξονα της προσεγμένης διατροφής και της συστηματικής εκγύμνασης, τομείς που συνδέονται άμεσα με τα χρήματα». Οι ερευνητές του Χάρβαρντ εξηγούν ότι οι εύπορες οικογένειες έχουν τη δυνατότητα, ενδεχομένως και την παιδεία, να υιοθετήσουν συστηματικά υγιεινή διατροφή, «επιβάλλοντας» το πρωινό, ενώ επιλέγουν να προμηθεύονται τρόφιμα και πρώτες ύλες ανώτερης ποιότητας και διατροφικής αξίας, αποφεύγοντας τα σνακ και τα υψηλά σε λιπαρά τρόφιμα. Παράλληλα η οικονομική τους κατάσταση τους επιτρέπει να προσφέρουν στα παιδιά τους τη δυνατότητα της συστηματικής άθλησης. Αντιθέτως, οι οικογένειες με χαμηλό οικονομικό υπόβαθρο στρέφονται, σύμφωνα με τους ερευνητές, σε τρόφιμα χαμηλής ποιότητας και διατροφικής αξίας, έτοιμα φαγητά και σνακ, που προσθέτουν κιλά.
(ΠΗΓΕΣ: WWW.DAILYMAIL.CO.UK, WWW.EVENINGSTANDARD.CO.UK)
ΙΩΑΝΝΑ ΝΙΑΩΤΗ
http://www.enet.gr/?i=news.el.ygeia&id=409734

Leave a comment

Your email address will not be published.