Η διαιτολόγος διατροφολόγος Τσαπράζη Τριάδα M.Sc. Med Sci στο γραφείο της στην Αλεξανδρούπολη προσφέρει τις πιο σύγχρονες και ολοκληρωμένες υπηρεσίες ισορροπημένης και υγιεινής διατροφής.
Η διαιτολόγος διατροφολόγος Τσαπράζη Τριάδα M.Sc. Med Sci στο γραφείο της στην Αλεξανδρούπολη προσφέρει τις πιο σύγχρονες και ολοκληρωμένες υπηρεσίες ισορροπημένης και υγιεινής διατροφής.

ζωνη αδυνατισματοσ – τοπικο αδυνατισμα – μυθοσ !!!!!

Όπως σε κάθε λέξη, έτσι και στην λέξη της πληροφόρησης, βρίσκονται 2 ερμηνείες.

Εδώ θα σταθούμε στην αρνητική ερμηνεία.

Η παραπληροφόρηση, συναντάται παντού, έτσι την συναντάμε και στον κόσμο της ΥΓΕΊΑΣ – ΔΙΑΤΡΟΦΉΣ.


Λοιπόν, ένα ιδιαίτερο «τρικ»  τo οποίο έχει εκμεταλλευτεί τον άνθρωπο, δρώντας υπο την ασπίδα της ελλιπής ενημέρωσης. To «τρικ», τo οποίο προαναφέρθηκε, είναι η γνωστή ζώνη για τo τοπικό αδυνάτισμα.

Οι σειρήνες των επιχειρήσεων την αποκαλούν ως τo ελιξίριο τoυ τοπικού αδυνατίσματος σε κορυφαίο μικρό χρονικό διάστημα.

Σαφώς και δεν υφίσταται η έννοια τoυ τοπικού αδυνατίσματος, πέραν της ταχείας αποβολής υγρών από ένα συγκεκριμένο σημείο τoυ σώματος μας τo οποίο έχει δεχθεί την αυξημένη πίεση για έκκληση θερμότητας.

To γεγονός αυτο δεν σημαίνει ότι υπάρχει αυξημένη συσσώρευση υγρών, αλλά τo ότι οι θερμόρυθμιστικοί μηχανισμοί, δρούν συνεργατικά και αποβάλλουν τo απαιτούμενο ποσό υγρών ώστε να προστατευθεί τo συγκεκριμένο σημείο και εν συνεχεία ο οργανισμός, προστατεύοντας τη λειτουργία της καρδιάς, της αναπνευστικής αλυσίδας και να συνεχισθεί η φυσιολογική πορεία των ερεθίσματων από τους νεύροδιαβιβαστές απλά με λίγη περισσότερη καθυστέρηση.

Η ταχεία αποβολή νερού μέσω της «ειδικής ζώνης» έχει σαν αποτέλεσμα την αποβολή τοξίνων.Εδώ είναι τo μεγάλο επικοινωνιακό κόλπο, οι εταιρείες τo διαφημίζουν σαν θετικό, ναι είναι, αλλά όχι σε ταχεία αποβολή όπως προκαλείται από τη ζώνη, αλλά με φυσικό τρόπο-περιβαλλοντολογικές συνθήκες.

Πιο συγκεκριμένα, οι διάφορες τοξίνες, οι οποίες εισέρχονται στον ανθρώπινο οργανισμό μέσω διαφόρων μέσων είτε απο τo περιβάλλον είτε απο τις διατροφικές επιλογές, για να αποβληθούν πρέπει να περάσουν τη διαδικασία της διύλισης, μέσω των κατάλληλων μηχανισμών τoυ συκωτιού, τoυ ήπατος, των νεφρώνων.

Αν αυξηθεί η αποβολή νερού, αυξάνεται η αποβολή τοξίνων.

Όμως, επιτάχυνεται η διαδικασία μέσω της υπερδραστηριότητας των μηχανισμών σε ακαθόριστο χρόνο και με μη ορθά διαστήματα παύσης. Αυτο έχει σαν αποτέλεσμα, την εμφάνιση διαφόρων ανωμαλιών, με ταυτόχρονη αρνητικη επίδραση στον οργανισμό στις διάφορες μεταβολικές και ορμονικές διεργασίες.

Φωτεινό παράδειγμα, η υπερρέκκριση ινσουλίνης σε τυχόν πρόβλημα τo οποίο θα εμφανίσει τo ήπαρ λόγω υπέρδραστηριότητας ή σε νεφροπάθεια από την αντίστοιχη υπέρδραστηριότητα πέραν τoυ φυσιολογικού ρυθμού της λειτουργίας τoυ φιλτραρίσματος των νεφρώνων.

Επίσης, η ταχεία αποβολή νερού και υγρών, δεν προσφέρει στον οργανισμό τη δυνατότητα απορρόφησης των σημαντικών ίχνοστοιχείων, μετάλλων, βιταμινών που περιέχονται στα ήδη καταναλίσθεντα ρόφηματα.

Αντι τoυ συγκεκριμένου επιβλαβές τεχνάσματος, τη ζώνη τοπικού αδυνατίσματος, προτιμότερο είναι η αλλαγή των διατροφικών επιλογών με αυξημένη κατανάλωση αντιοξειδωτικών τροφίμων και τη καθημερινή ή την ελάχιστη των 3ημερών ανά εβδομάδα 45λεπτης γυμναστικής.

Νίκος Κριαράς – Διαιτ

Leave a comment

Your email address will not be published.