Η διαιτολόγος διατροφολόγος Τσαπράζη Τριάδα M.Sc. Med Sci στο γραφείο της στην Αλεξανδρούπολη προσφέρει τις πιο σύγχρονες και ολοκληρωμένες υπηρεσίες ισορροπημένης και υγιεινής διατροφής.
Η διαιτολόγος διατροφολόγος Τσαπράζη Τριάδα M.Sc. Med Sci στο γραφείο της στην Αλεξανδρούπολη προσφέρει τις πιο σύγχρονες και ολοκληρωμένες υπηρεσίες ισορροπημένης και υγιεινής διατροφής.

Έχω χαμηλό σωματικό βάρος. Μπορώ να πάρω κάποιο συμπλήρωμα διατροφής για να βάλω κιλά;

Picture

Τα συμπληρώματα διατροφής δεν έχουν την δυνατότητα να σας παχύνουν γιατί δεν έχουν θερμίδες. Ενδέχεται όμως (ανάλογα με το σκεύασμα) να σας ανοίξουν την όρεξη σε αρκετά μεγάλο βαθμό,  με αποτέλεσμα να τρώτε περισσότερο και άρα να προσθέσετε βάρος στον οργανισμό σας.

Θα μπορούσατε να βάλετε κιλά με σωστό τρόπο : (χωρίς να βάλετε κιλά που θα αντιστοιχούν σε λίπος στον οργανισμό σας) τρώγοντας τουλάχιστον 3 έως 6 γεύματα την ημέρα με περισσότερο ψωμί, πατάτα, ρύζι, δημητριακά και πολλές περισσότερες πρωτεΐνες, όπως κρέας καλής ποιότητας (χωρίς λίπη και πέτσα), ψάρια, αυγά, τυρί, γιαούρτι και γάλα. Τα φρούτα και τα λαχανικά, αν και δεν έχουν τόσες πολλές θερμίδες, είναι απαραίτητα σε μια ισορροπημένη διατροφή και δεν πρέπει να απουσιάζουν. Επίσης μπορείτε να βάζετε πιο πολύ λάδι-ελιές στο φαγητό και την σαλάτα σας.
Προσοχή όμως : Μην αρχίσετε να τρώτε πολλά γλυκά γιατί θα βάλετε λίπος και θα αυξήσετε (μακροπρόθεσμα) το ζάχαρο του αίματος σας.
Από ιατρικής πλευράς:  θα ήταν καλό να ελέγξετε τον θυρεοειδή σας  με εξετάσεις αίματος αλλά και με υπέρηχο, καθώς επίσης  να κάνετε και εξετάσεις αίματος. Εάν έχετε έλλειψη σε βιταμίνες και ιχνοστοιχεία, τότε θα ήταν σκόπιμο να πάρετε κάποιο συμπλήρωμα διατροφής, πάντα με την σύσταση του ιατρού σας.
Μην μειώνετε την σωματική σας άσκηση ώστε να αυξήσετε το βάρος σας. Με την μείωση της σωματικής άσκησης έχετε κίνδυνο να αποθηκεύετε λίπος στον οργανισμό σας και όχι μυϊκό ιστό. Η άσκηση θα σας βοηθήσει να βάλετε «καλά» κιλά, κιλά μυϊκής μάζας.
Νεστορή Βασιλική , Διαιτολόγος – Διατροφολόγος

http://www.diaitologia.gr/xamilo-somatiko-varos/

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.