
Χρόνος προετοιμασίας: 5΄
Χρόνος αναμονής στο ψυγείο: 1-2 ώρες
- 1 μέτριο μαρούλι
- 1 σγουρή σαλάτα
- 10 φύλλα σπανάκι
- 1 φλιτζ. μαϊντανό
- 3 φέτες καπνιστό σολομό
- 1 κ.σ. κουκουνάρι
- 4 κ.σ. cottage cheese
Για το ντρέσινγκ
- 4 κ.σ. εξαιρετικό παρθένο ελαιόλαδο
- Χυμός από 2 λεμόνια
- 1 κ.γλ. μαύρη ζάχαρη
- Αλάτι, πιπέρι
Εκτέλεση
- Ανακατεύουμε όλα τα υλικά του ντρέσινγκ στο μπλέντερ μέχρι να γίνουν ένα ομοιόμορφο μίγμα και τα αφήνουμε 1-2 ώρες στο ψυγείο.
- Κόβουμε τα πράσινα λαχανικά σε χοντρά κομμάτια σε μία μεγάλη σαλατιέρα.
- Κόβουμε το σολομό σε λεπτές μακρόστενες λωρίδες και τον προσθέτουμε στη σαλάτα.
- Πασπαλίζουμε με το κουκουνάρι, προσθέτουμε το ντρέσινγκ και ανακατεύουμε.
- Τέλος προσθέτουμε από πάνω το cottage cheese και σερβίρουμε.
ΔΙΑΤΡΟΦΙΚΟ ΣΧΟΛΙΟ: Ο σολομός είναι πλούσιος σε ω-3 λιπαρά, συστατικά με αναρίθμητες ευεργετικές δράσεις στον ανθρώπινο οργανισμό. Το σπανάκι αποτελεί ασπίδα προστασίας συνολικά για την υγεία και είναι ιδιαίτερα πλούσιο σε βιταμίνες C, Κ και σε β-καροτένιο. Τα λιπαρά του σολομού συμβάλλουν στην καλύτερη απορρόφηση της«αντιοξειδωτικής» λουτεϊνης που περιέχεται στο σπανάκι, η οποία ενισχύει την καλή κατάσταση του δέρματος και την όραση. Επίσης, το κουκουνάρι είναι πλούσιο σε γ-λινολενικό οξύ, ένα ω-6 λιπαρό οξύ, το οποίο αποτελεί πολύτιμο σύμμαχο της υγείας της καρδιάς!
http://www.logodiatrofis.gr/2012-06-28-06-37-40/a/1812-salata-kapnisto-solomo