Η διαιτολόγος διατροφολόγος Τσαπράζη Τριάδα M.Sc. Med Sci στο γραφείο της στην Αλεξανδρούπολη προσφέρει τις πιο σύγχρονες και ολοκληρωμένες υπηρεσίες ισορροπημένης και υγιεινής διατροφής.
Η διαιτολόγος διατροφολόγος Τσαπράζη Τριάδα M.Sc. Med Sci στο γραφείο της στην Αλεξανδρούπολη προσφέρει τις πιο σύγχρονες και ολοκληρωμένες υπηρεσίες ισορροπημένης και υγιεινής διατροφής.

Σαλάτα με καπνιστό σολομό

Η σαλάτα της αντιγήρανσης, της ομορφιάς και της πλούσιας γεύσης!
Χρόνος προετοιμασίας: 5΄
Χρόνος αναμονής στο ψυγείο: 1-2 ώρες

Υλικά για 4 άτομα

  • 1 μέτριο μαρούλι
  • 1 σγουρή σαλάτα
  • 10 φύλλα σπανάκι
  • 1 φλιτζ. μαϊντανό
  • 3 φέτες καπνιστό σολομό
  • 1 κ.σ. κουκουνάρι
  • 4 κ.σ. cottage cheese

Για το ντρέσινγκ

  • 4 κ.σ. εξαιρετικό παρθένο ελαιόλαδο
  • Χυμός από 2 λεμόνια
  • 1 κ.γλ. μαύρη ζάχαρη
  • Αλάτι,  πιπέρι

Εκτέλεση

  1. Ανακατεύουμε όλα τα υλικά του ντρέσινγκ στο μπλέντερ μέχρι να γίνουν ένα ομοιόμορφο μίγμα και τα αφήνουμε 1-2 ώρες στο ψυγείο.
  2. Κόβουμε τα πράσινα λαχανικά σε χοντρά κομμάτια σε μία μεγάλη σαλατιέρα.
  3. Κόβουμε το σολομό σε λεπτές μακρόστενες λωρίδες και τον προσθέτουμε στη σαλάτα.
  4. Πασπαλίζουμε με το κουκουνάρι, προσθέτουμε το ντρέσινγκ και ανακατεύουμε.
  5. Τέλος προσθέτουμε από πάνω το cottage cheese και σερβίρουμε.

ΔΙΑΤΡΟΦΙΚΟ ΣΧΟΛΙΟ: Ο σολομός είναι πλούσιος σε ω-3 λιπαρά, συστατικά με αναρίθμητες ευεργετικές δράσεις στον ανθρώπινο οργανισμό. Το σπανάκι αποτελεί ασπίδα προστασίας συνολικά για την υγεία και είναι ιδιαίτερα πλούσιο σε βιταμίνες C, Κ και σε β-καροτένιο. Τα λιπαρά του σολομού συμβάλλουν στην καλύτερη απορρόφηση της«αντιοξειδωτικής» λουτεϊνης που περιέχεται στο σπανάκι, η οποία ενισχύει την καλή κατάσταση του δέρματος και την όραση. Επίσης, το κουκουνάρι είναι πλούσιο σε γ-λινολενικό οξύ, ένα ω-6 λιπαρό οξύ, το οποίο αποτελεί πολύτιμο σύμμαχο της υγείας της καρδιάς!
http://www.logodiatrofis.gr/2012-06-28-06-37-40/a/1812-salata-kapnisto-solomo

Leave a comment

Your email address will not be published.