
- 800γρ μοσχάρι κιλότο κομμένο σε 5 κομμάτια
- 4 καρότα κομμένα μπαστουνάκια
- 4 κολοκυθάκια κομμένα στα δυο
- ½ ματσάκι σέλινο
- Λεμόνι
- Αλάτι
- Φρεσκοτριμμένο πιπέρι
Εκτέλεση
- Βάζουμε το μοσχάρι να βράσει για 2 ώρες σε χαμηλή φωτιά.
- Βγάζουμε το μοσχάρι από την κατσαρόλα (το αλατοπιπερώνουμε προαιρετικά)
- Ρίχνουμε όλα τα λαχανικά να βράσουν για 20 λεπτά.
- Όταν τα λαχανικά είναι έτοιμα βάζουμε πάλι το κρέας και συνεχίσουμε το βράσιμο για 2-3 λεπτά
Διατροφικό σχόλιο: Γεύμα πλήρες σε υδατάνθρακες και πρωτεΐνες που τονώνουν με ενέργεια τον οργανισμό! Λόγω της υψηλής περιεκτικότητας σε σίδηρο συμβάλλει αποτελεσματικά στην πρόληψη της σιδηροπενικής αναιμίας. Περιλαμβάνει σημαντικές βιταμίνες όπως η C, η Ε, βιταμίνες της οικογένειας Β (Β1, Β2, Β3, Β6 και Β12) και το β-καροτένιο που θωρακίζουν την καρδιά, προστατεύουν τα αγγεία και τις λειτουργίες του ανοσοποιητικού συστήματος! Οι αντιοξειδωτικές ουσίες που προέρχονται από τα λαχανικά που περιλαμβάνονται στη συνταγή εξουδετερώνουν τις προ-οξειδωτικές ιδιότητες του κρέατος και ταυτόχρονα τροφοδοτούν με επιπλέον φυτικές ίνες, οι οποίες συμβάλουν στην πρόληψη από τον καρκίνο του παχέως εντέρου και στην καταπολέμηση της δυσκοιλιότητας.
http://www.logodiatrofis.gr/2012-06-28-06-37-40/2012-06-28-07-10-58/1425-soupa-mosxari-me-laxanika