
- 1 μεγάλη κονσέρβα τόνο σε ελαιόλαδο
- 1 μαρούλι σαλάτα
- 1 μικρό ματσάκι άνηθο
- 3-4 φρέσκα κρεμμυδάκια
- 1/2 φλ. καλαμπόκι κονσέρβας
- 1 πιπεριά
- 1 αβοκάντο
- 2κ.σ. βαλσαμικό ξίδι
Εκτέλεση
- Χωρίζουμε το μαρούλι σαλάτα στα φύλλα του, τα πλένουμε καλά, τα σκουπίζουμε και τα κόβουμε με τα χέρια μας σε μέτρια κομμάτια. Τα ρίχνουμε σε μεγάλο μπολ και προσθέτουμε τον τόνο και το καλαμπόκι.
- Ψιλοκόβουμε τα κρεμμυδάκια και κόβουμε την πιπεριά σε μικρούς κύβους και τα προσθέτουμε και αυτά στη σαλάτα. Ψιλοκόβουμε τον άνηθο και τον σκορπίζουμε πάνω από τα υπόλοιπα υλικά.
- Διακοσμούμε το πιάτο με φέτες αβοκάντο, ραντίζουμε με το ξίδι και σερβίρουμε.
ΣΧΟΛΙΟ: Επιλέγουμε τόνο σε λάδι διότι δεν επιτρέπει την απορρόφηση των βαρέων μετάλλων της κονσέρβας και έχει μικρότερη περιεκτικότητα σε αλάτι συγκριτικά με τον τόνο σε νερό. Η σαλάτα αυτή είναι πλουσιότατη σε θρεπτικά συστατικά! Αντιοξειδωτικές βιταμίνες C και Ε, βιταμίνες του συμπλέγματος Β, ω-3 λιπαρά, πρωτεΐνες και κάλλιο. Ο δυναμικός αυτός συνδυασμός βιταμινών και μετάλλων, δημιουργεί ασπίδα προστασίας από οξειδωτικούς παράγοντες, ενισχύει το νευρικό σύστημα, τονώνει το μυϊκό σύστημα και συμβάλλει στηρύθμιση της αρτηριακής πίεσης! Ένας αρμονικός συνδυασμός γεύσης και θρέψης!
http://www.logodiatrofis.gr/2012-06-28-06-37-40/a/1810-2014-02-17-11-43-03