Η διαιτολόγος διατροφολόγος Τσαπράζη Τριάδα M.Sc. Med Sci στο γραφείο της στην Αλεξανδρούπολη προσφέρει τις πιο σύγχρονες και ολοκληρωμένες υπηρεσίες ισορροπημένης και υγιεινής διατροφής.
Η διαιτολόγος διατροφολόγος Τσαπράζη Τριάδα M.Sc. Med Sci στο γραφείο της στην Αλεξανδρούπολη προσφέρει τις πιο σύγχρονες και ολοκληρωμένες υπηρεσίες ισορροπημένης και υγιεινής διατροφής.

Αμύγδαλα: Το ιδανικό σνακ που κρατά την καρδιά υγιή!

Μια χούφτα αμύγδαλα την ημέρα είναι αρκετή για να μειώνεται η όρεξη και να παίρνουμε τα απαραίτητα θρεπτικά συστατικά για υγιή καρδιά και γερά κόκαλα

Έξι νέες μελέτες στις ΗΠΑ αποδεικνύουν ότι τα αμύγδαλα είναι μια εξαιρετικά ιδανική τροφή για τον οργανισμό και αρκεί μια χούφτα αμύγδαλα την ημέρα για να ρυμιστεί η αρτηριακή πίεση, να ευεργετηθεί η λειτουργία της καρδιάς, αλλά και να αισθανθούμε κορεσμό, άρα να τρώμε λιγότερο.
Μόνο λίγα αμύγδαλα κάθε μέρα «ξορκίζουν» τη νόσο του διαβήτη, με την ευεργετική βιταμίνη Ε που περιέχουν και τα μονοακόρεστα λίπη, προστατεύουν από τις υπεριώδεις ακτινοβολίες, δρουν προληπτικά ενάντια στο Αλτσχάιμερ και ρυθμίζουν τη συγκέντρωση γλυκόζης στο αίμα.
Τα μεταλλικά στοιχεία που περιέχουν τα αμύγδαλα και ειδικότερα, το μαγγάνιο, βοηθούν τα οστά να παραμένουν γερά, ρυθμίζουν την αρτηριακή πίεση και δρουν ως αντιοξειδωτικά, ενισχύοντας την ύπαρξη της βιαταμίνης Ε, που μειώνεται στον ανθρώπινο οργανισμό καθώς γερνάμε.
Επιστημονική μελέτη του πανεπιστημίου της Πενσυλβάνια στις ΗΠΑ πραγματοποίησε έρευνα για την θετική επίδραση των αμυγδάλων στον ανθρώπινο οργανισμό με τη συμμετοχή 52 ενηλίκων, οι οποίοι είχαν υψηλά επίπεδα «κακής» χοληστερόλης στο αίμα.
Οι μισοί από αυτούς κατανάλωσαν ένα σνακ με υψηλή περιεκτικότητα σε υδατάνθρακες  επί έξι εβδομάδες και οι υπόλοιποι έτρωγαν 35 αμύγδαλα ημερησίως.Οι επιστήμονες διαπίστωσαν ότι τα άτομα που κατανάλωναν τα αμύγδαλα, αντί για κάποιο άλλο σνακ, παρουσίασαν μείωση της συνολικής κοιλιακής μάζας και της περιμέτρου της μέσης τους, όμως δεν παρατηρήθηκε διαφοροποίηση στα κιλά των δύο ομάδων.
Σημειώνεται ότι μια χούφτα αμύγδαλα περιέχει μόνο 250 θερμίδες και συνιστάται άφοβα ως ένα υγιεινό σνακ που δεν παχαίνει.
Οι έξι μελέτες για την ευεργετική δράση του αμύγδαλου στη διατροφή μας παρουσιάστηκαν από την Αμερικανική Εταιρεία Διατροφής σε επιστημονικό συνέδριο στο Σαν Ντιέγκο.
http://www.protothema.gr/ugeia/article/374459/amugdala-to-idaniko-snak-pou-krata-tin-kardia-ugii/

Leave a comment

Your email address will not be published.