Η διαιτολόγος διατροφολόγος Τσαπράζη Τριάδα M.Sc. Med Sci στο γραφείο της στην Αλεξανδρούπολη προσφέρει τις πιο σύγχρονες και ολοκληρωμένες υπηρεσίες ισορροπημένης και υγιεινής διατροφής.
Η διαιτολόγος διατροφολόγος Τσαπράζη Τριάδα M.Sc. Med Sci στο γραφείο της στην Αλεξανδρούπολη προσφέρει τις πιο σύγχρονες και ολοκληρωμένες υπηρεσίες ισορροπημένης και υγιεινής διατροφής.

Το καθισιο ειναι ακρως επικινδυνο για τις γυναικες

Αν νομίζατε ότι με το να πηγαίνετε καθημερινά στο γυμναστήριο και να ιδρώνετε σηκώνοντας βάρη, μπορείτε να αντισταθμίσετε τις ώρες που περνάτε ξαπλωμένοι στον καναπέμπροστά από την τηλεόραση… απατάσθε!

Σύμφωνα με μια πρόσφατη έρευνα, οι μεσήλικες γυναίκες που περνάνε πολλές ώρες καθισμένες διατρέχουν πολύ μεγάλο κίνδυνο να εμφανίσουν προβλήματα υγείας, ανεξάρτητα από το πόσο τακτικά ασκούνται.

Όσες δεν είναι δραστήριες για πάνω από 11 ώρες την ημέρα, έχουν 12% περισσότερες πιθανότητες να πεθάνουν πρόωρα, σε σχέση με το αν παρέμεναν… αδρανείς για τέσσερις ώρες ή λιγότερες.


Διατρέχουν ακόμη 27% μεγαλύτερο κίνδυνο να πεθάνουν από καρδιακές ασθένειεςκαι 20% από καρκίνο.
Οι αμερικανοί ερευνητές που διεξήγαγαν την έρευνα υποστηρίζουν μάλιστα, ότι κινδυνεύουν ακόμη κι εκείνες που γυμνάζονται σε τακτική βάση.


«Μέχρι τώρα πιστεύαμε ότι αν κάποιος είναι σωματικά δραστήριος, προστατεύει τον οργανισμό του, ακόμα κι αν δαπανά αρκετά μεγάλο χρόνο… καθήμενος» ανέφερε στη βρετανική εφημερίδα Daily Mail η συγγραφέας της μελέτης, Rebecca Seguin, από το πανεπιστήμιο Cornell της Νέας Υόρκης.


«Στην πραγματικότητα, με αυτόν τον τρόπο είναι κανείς πολύ λιγότερο προστατευμένος από τις αρνητικές επιδράσεις της καθιστικής ζωής, από αυτό που πιστεύει» πρόσθεσε.


Η έρευνα δημοσιεύτηκε στο American Journal of Preventive Medicine. Σε αυτήν συμμετείχαν 93.000 μετεμμηνοπαυσιακές γυναίκες, για διάστημα μεγαλύτερο των 12 ετών.


Οι επιστήμονες υποστηρίζουν ότι όταν κανείς περνά πολύ χρόνο… καθήμενος, αυξάνεται ο κίνδυνος θανάτου. Οι γυναίκες αρχίζουν να χάνουν μυική μάζα από την ηλικία των 35 ετών, κατάσταση η οποία επιταχύνεται μετά την εμμηνόπαυση.


Η Dr Seguin εξήγησε ότι είναι πολύ πιο δύσκολο να ανακτηθεί η σωματική δύναμηαφού χαθεί, και ιδιαίτερα αν κάποιος κάθεται πολλές ώρες σε ένα γραφείο, ή σε ένα καναπέ βλέποντας τηλεόραση.


Η τακτική άσκηση, ιδιαίτερα με βάρη για ενδυνάμωση των μυών, κρίνεται ιδιαίτερα σημαντική, ωστόσο οι γυναίκες θα πρέπει να φροντίσουν έτσι ώστε να διατηρούνται σε κίνηση όχι απλά καθημερινά, αλλά καθ’ όλη τη διάρκεια της ημέρας, για να διατηρήσουν την υγεία τους σε καλά επίπεδα. «Ακόμη κι αν είστε στο γραφείο σας και εργάζεστε, θα πρέπει να σηκώνεστε συχνά και να κινείστε, έστω για λίγα λεπτά. Αν είστε συνταξιούχοι και έχετε περισσότερο ελεύθερο χρόνο θα πρέπει να κάνετε πάντα κάτι για να διατηρείστε σε κίνηση» κατέληξε.


Πηγή: www.medicalnews.gr

Leave a comment

Your email address will not be published.