Η διαιτολόγος διατροφολόγος Τσαπράζη Τριάδα M.Sc. Med Sci στο γραφείο της στην Αλεξανδρούπολη προσφέρει τις πιο σύγχρονες και ολοκληρωμένες υπηρεσίες ισορροπημένης και υγιεινής διατροφής.
Η διαιτολόγος διατροφολόγος Τσαπράζη Τριάδα M.Sc. Med Sci στο γραφείο της στην Αλεξανδρούπολη προσφέρει τις πιο σύγχρονες και ολοκληρωμένες υπηρεσίες ισορροπημένης και υγιεινής διατροφής.

Υγιές βάρος για μια υγιή εγκυμοσύνη

Picture

 Προετοιμασία για μια υγιή ζωή και εγκυμοσύνη
Είναι γεγονός πως ένας τρόπος ζωής με υγιεινές συνήθειες, μας βοηθάει και στην περίοδο πριν την εγκυμοσύνη. Η περίοδος αυτή αφορά στην υγεία ανδρών και γυναικών κατά τη διάρκεια των αναπαραγωγικών τους χρόνων, δηλαδή το διάστημα εκείνο που μπορούν να κάνουν ένα παιδί. Η περίοδος πριν την εγκυμοσύνη, επικεντρώνεται στη λήψη μέτρων για την προστασία της υγείας ενός μωρού που μπορεί να έρθει αργότερα. Παίρνοντας τα μέτρα αυτά, οι γυναίκες μπορούν να επωφεληθούν και να προστατέψουν την υγεία τους, είτε έχουν στο πλάνο να κάνουν ένα παιδί είτε όχι. Πολύ συχνά εξάλλου βλέπουμε μια γυναίκα να μένει έγκυος χωρίς να το έχει προγραμματίσει. Για παράδειγμα, περίπου το ήμισυ του συνόλου των κυήσεων στις Ηνωμένες Πολιτείες δεν είναι προγραμματισμένες. Στην πραγματικότητα, οι καλές συνήθειες για την υγεία μας, τις οποίες ξεκινάμε την περίοδο πριν την εγκυμοσύνη, μας βοηθούν να παραμείνουμε υγιείς καθ’ όλη τη διάρκεια της ζωής μας.
Παχυσαρκία και εγκυμοσύνη
Αν είστε έγκυος ή σκοπεύετε να μείνετε έγκυος, είναι σημαντικό να προσπαθήσετε να ακολουθήσετε έναν, όσο το δυνατόν, υγιεινό τρόπο ζωής, προκειμένου να αυξήσετε τις πιθανότητες να έχετε ένα υγιές μωρό. Οι γυναίκες που είναι υπέρβαρες ή παχύσαρκες διατρέχουν αυξημένο κίνδυνο επιπλοκών κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης, όπως η εμφάνιση διαβήτη, η εκλαμψία, καθώς και η ανάγκη για καισαρική τομή. Τα μωρά των πολύ παχύσαρκων γυναικών, βρίσκονται σε κίνδυνο να πεθάνουν πριν από τη γέννηση, να γεννηθούν πολύ μεγάλα ή και να γεννηθούν νωρίτερα (πρόωρος τοκετός). Οι μητέρες επίσης, είναι σε κίνδυνο για πολλές σοβαρές παθήσεις αργότερα στη ζωή τους, συμπεριλαμβανομένων των καρδιακών παθήσεων, του διαβήτη τύπου 2 καθώς και ενδοκρινολογικών διαταραχών.
Όντας υπέρβαρη ή παχύσαρκη μια γυναίκα, αυξάνει τον κίνδυνο να γεννηθεί το μωρό της με ορισμένες γενετικές ανωμαλίες, όπως εκ γενετής ανωμαλίες, του εγκεφάλου,  της σπονδυλικής στήλης (δισχιδής ράχη) και ορισμένες ανωμαλίες στην καρδιά. Εκτιμάται ότι κάθε χρόνο θα μπορούσαν να αποτραπούν στις ΗΠΑ περίπου 3.000 ανωμαλίες της καρδιάς, 400 ελαττώματα δισχιδούς ράχης στα μωρά και περίπου 7.000 θνησιγένειες, αν όλες οι γυναίκες είχαν ένα υγιές βάρος κατά την έναρξη της εγκυμοσύνης.
Το κλειδί για την επίτευξη και διατήρηση ενός υγιούς βάρους δεν είναι οι βραχυπρόθεσμες διατροφικές αλλαγές. Είναι ένας τρόπος ζωής που περιλαμβάνει υγιεινή διατροφή και τακτική σωματική άσκηση. Αν είστε λιποβαρείς, υπέρβαροι ή παχύσαρκοι, μιλήστε με τον ειδικό σχετικά με τους τρόπους που μπορείτε να επιτύχετε και να διατηρήσετε ένα υγιές βάρος, πριν μείνετε έγκυος. Λάβετε μέτρα τώρα για να έχετε έναν υγιή τρόπο ζωής σας!
http://www.diettv.gr/index.php/site/article/ygies-baros-gia-mia-ygih-egkymosynh

 
 
 

Leave a comment

Your email address will not be published.