Η διαιτολόγος διατροφολόγος Τσαπράζη Τριάδα M.Sc. Med Sci στο γραφείο της στην Αλεξανδρούπολη προσφέρει τις πιο σύγχρονες και ολοκληρωμένες υπηρεσίες ισορροπημένης και υγιεινής διατροφής.
Η διαιτολόγος διατροφολόγος Τσαπράζη Τριάδα M.Sc. Med Sci στο γραφείο της στην Αλεξανδρούπολη προσφέρει τις πιο σύγχρονες και ολοκληρωμένες υπηρεσίες ισορροπημένης και υγιεινής διατροφής.

Οικονομια στην κουζινα: Ιδεες και λυσεις οι οποιες θα σας κανουν να γλιτωσετε πολλα χρηματα!

Άκρως επίκαιρο θέμα, η οικονομία στην κουζίνα μας. Υπάρχουν πολλαπλοί τρόποι και λύσεις για εξοικονόμηση χρημάτων! Σύμφωνα με έρευνες, η μέση τετραμελής Ελληνική οικογένεια για τα εβδομαδιαία της ψώνια ξοδεύει 90 – 150€ περίπου. Αρκετά χρήματα, εάν υπολογίσουμε πως ο μέσος μισθός είναι τα 500-600€. Δηλαδή περισσότερο από το μισό του μηνιαίου εισοδήματος καταναλώνεται για την ικανοποίηση της ανάγκης μας για τροφή.

Οικονομία στην κουζίναΠροτεινόμενες λύσεις;

 1. Αφού ελέγξετε το ψυγείο και τα ντουλάπια σας, σημειώστε ποια προϊόντα χρειάζεστε. Είναι βοηθητικό να τα καταγράψετε χωρισμένα σε κατηγορίες (γαλακτοκομικά, λαχανικά, ζυμαρικά κλπ).
 2. Συγκρίνετε τις τιμές των προϊόντων σε διαφορετικά σούπερ μάρκετ και επιλέξτε τις πιο συμφέρουσες.
 3.  Για είδη που καταναλώνετε συχνά, προτιμήστε τις μεγαλύτερες συσκευασίες που είναι συνήθως φθηνότερες.
 4. Τα εποχιακά φρούτα και τα λαχανικά κοστίζουν λιγότερο. Μπορείτε εξάλλου να διατηρήσετε τα περισσότερα από αυτά για αρκετούς μήνες στην κατάψυξη ή να φτιάξετε φρουτοπολτούς και μαρμελάδες για να τα καταναλώσετε αργότερα
 5. Ζυμαρικά με διάφορες σάλτσες, ρύζι με λαχανικά και καρυκεύματα κ.α., κοστίζουν πολύ ακριβότερα, ενώ για να τα ετοιμάσετε μόνοι σας δεν απαιτούν ούτε πολύ χρόνο ούτε ακριβά υλικά.
 6. Υπάρχει μια μεγάλη ποικιλία ντόπιων τυριών που καλύπτουν και τους πιο απαιτητικούς, ενώ η τιμή τους είναι συνήθως χαμηλότερη από τα εισαγόμενα.
 7. Προτιμήστε να ετοιμάζετε μόνοι τις σάλτσες. Θα είναι πιο φρέσκες και υγιεινές και δεν χρειάζεται να αφιερώσετε πολύ χρόνο στην ετοιμασία τους. Μπορείτε μάλιστα να φτιάξετε μια μεγαλύτερη ποσότητα και να φυλάξετε μέρος της στο ψυγείο ή την κατάψυξη για μελλοντική χρήση.

Επιπλέον, προκειμένου να προφυλάξουμε το πορτοφόλι μας καλό είναι πριν πάμε στο σούπερ μάρκετ να έχουμε υπόψιν μας τα εξής:

 • Σημειώνουμε πάντα τι τρόφιμα χρειαζόμαστε.
 • Δεν πάμε ποτέ νηστικοί στο σούπερ μάρκετ
 • Συγκρίνουμε τις τιμές των προϊόντων σε διαφορετικά σούπερ μάρκετ και επιλέγουμε τις πιο συμφέρουσες.
 • Για είδη που καταναλώνουμε συχνά προτιμάμε τις μεγάλες συσκευασίες που είναι συνήθως φθηνότερες.
 • Αγοράζουμε εποχιακά φρούτα και λαχανικά.

Ο τρόπος διατροφής μας είναι αυτός που έχουμε επιλέξει για να ζήσουμε. Εμείς, ως ο Μεσογειακός λαός με δεδομένη την πληθώρα των τροφών άφθονων σε πολύτιμα θρεπτικά συστατικά, για το μόνο που θα πρέπει να φροντίζουμε είναι να ψωνίζουμε σωστά και να μην παρασυρόμαστε από διαφημιστικά τεχνάσματα. Η διατροφή μας μπορεί να είναι οικονομική και ταυτόχρονα ποιοτική για μια καλύτερη και πιο υγιή ζωή.

Έφη Δέδε

http://www.logodiatrofis.gr

Leave a comment

Your email address will not be published.