Η διαιτολόγος διατροφολόγος Τσαπράζη Τριάδα M.Sc. Med Sci στο γραφείο της στην Αλεξανδρούπολη προσφέρει τις πιο σύγχρονες και ολοκληρωμένες υπηρεσίες ισορροπημένης και υγιεινής διατροφής.
Η διαιτολόγος διατροφολόγος Τσαπράζη Τριάδα M.Sc. Med Sci στο γραφείο της στην Αλεξανδρούπολη προσφέρει τις πιο σύγχρονες και ολοκληρωμένες υπηρεσίες ισορροπημένης και υγιεινής διατροφής.

Φυστίκια τα παρεξηγημένα

Όλοι μας στην προσπάθεια να θέσουμε ένα σωστό διατροφικό πρόγραμμα στην καθημερινότητα μας έχουμε ακούσει τους διαιτολόγους να συνιστούν ξηρούς καρπούς ως θρεπτικό αλλά και υγιές σνακ της ημέρας.

Συνήθως οι ειδικοί προτείνουν ωμά αμύγδαλα και καρύδια που φυσικά είναι πολύτιμοι σύντροφοι στην διατροφή μας. Τώρα όμως που είναι καλοκαίρι κι αρχίσαμε να πίνουμε τα κοκτέιλ μας αν θα πάμε σ’ ένα κλαμπ, δεν θα μας τα σερβίρουν ως συνοδευτικά κι αν τα ζητήσουμε ίσως και να μην υπάρχουν.
Το συνηθέστερο συνοδευτικό για το ποτό είναι φιστίκια, όταν τα βλέπουμε σκεπτόμαστε “να φάω; Μήπως κάνω κατακράτηση;”
Λοιπόν σε αυτό το σημείο έρχονται οι Ισπανοί ερευνητές να μας αποκαλύψουν με βάση έρευνας, ότι τα φιστίκια έχουν προστατευτική δράση στην εμφάνιση διαβήτη.
Αναλυτικότερα οι ερευνητές σε παρακολούθηση οχτώ μήνες σε 54 ανθρώπους οι οποίοι ακολουθούσαν πρόγραμμα μεσογειακής διατροφής έβγαλαν το παραπάνω πόρισμα.
Συγκεκριμένα οι συμμετέχοντες κατανάλωναν την ίδια ποσότητα θερμίδων καθ’ όλο αυτό το διάστημα, μόνο που τις μισές φορές έτρωγαν και 57 γραμμάρια φιστίκια. Δεν υπήρξε αυξομείωση βάρους όμως οι εξετάσεις αίματος έδειξαν ξεκάθαρα ότι η κατανάλωση των φιστικιών επέφερε σημαντικές αλλαγές. Παρατηρήθηκε μείωση των επιπέδων σακχάρου και ινσουλίνης στο αίμα, κάτι που σημαίνει ότι ο οργανισμός τους διευκολυνόταν περισσότερο στην επεξεργασία της ζάχαρης.
Η ερευνήτρια Mònica Bulló από το Πανεπιστήμιο Rovira i Virgili αναφέρθηκε στα ωφέλημα συστατικά που εμπεριέχονται στα φιστίκια όπως ακόρεστα λίπη, φυτικές ίνες τα οποία έχουν αντιοξειδωτική δράση στον οργανισμό. Επίσης δήλωσε ότι τα φιστίκια επιδρούν και στην μείωση της κακής χοληστερόλης. Τέλος τόνισε πως η κατανάλωση τους βοηθούν αρκετά τον ανθρώπινο οργανισμό, αρκεί να γίνεται με μέτρο και να μην γίνεται υπερκατανάλωση τους.
Οπότε συμπεραίνουμε ότι έχουμε και με επιστημονική τεκμηρίωση πλέον το δικαίωμα να απολαύσουμε φιστίκια, αν τα επιλέξουμε ως σνακ μέσα στην ημέρα είτε μας τα προσφέρουν συνοδευτικά στη καλοκαιρινή απόλαυση ενός δροσερού ποτού.
http://www.logodiatrofis.gr

Leave a comment

Your email address will not be published.