Η διαιτολόγος διατροφολόγος Τσαπράζη Τριάδα M.Sc. Med Sci στο γραφείο της στην Αλεξανδρούπολη προσφέρει τις πιο σύγχρονες και ολοκληρωμένες υπηρεσίες ισορροπημένης και υγιεινής διατροφής.
Η διαιτολόγος διατροφολόγος Τσαπράζη Τριάδα M.Sc. Med Sci στο γραφείο της στην Αλεξανδρούπολη προσφέρει τις πιο σύγχρονες και ολοκληρωμένες υπηρεσίες ισορροπημένης και υγιεινής διατροφής.

Το frozen yogurt δεν είναι και τόσο «αθώο»

Πολλοί είναι αυτοί που τα τελευταία χρόνια εγκαταλείπουν το παραδοσιακό γλύκισμα του καλοκαιριού, το παγωτό, για ένα πολλά υποσχόμενο και πιο υγιεινό: το παγωμένο γιαούρτι.

Μη βιάζεστε όμως. Ίσως τα πράγματα δεν είναι ακριβώς έτσι. Εν αντιθέσει με το κλασικό γιαούρτι, το παγωμένο αυτό γλύκισμαπεριέχει υψηλή ποσότητα ζάχαρης.
«Το γεγονός ότι το όνομα περιέχει τη λέξη “γιαούρτι” κανείς δεν σας εγγυάται τι έχετε στο κυπελάκι σας» λέει ο David Katz, ιδρυτής του Κέντρου Ερευνών Πρόληψης του πανεπιστημίου του Yale. «Δεν μιλάμε για εναλλακτική στο γιαούρτι αλλά στο παγωτό», προσθέτει μιλώντας στη Ηuffingtonpost.
Στις έρευνες που διεξήγαγε το Κέντρο βρήκε στο γλύκισμα αυτό πρόσθετα όπως: κόμμι γκουάρ, μαλτοδεξτρίνη, κιτρικό νάτριο, κόμμι κυτταρίνης, φωσφορικό δινάτριο και προπυλενογλυκόλη μονοεστέρες (συστατικά που ίσως δεν θα θέλατε να αναζητήσετε στο ίντερνετ για να δείτε τι είναι). Άλλα περιείχαν πηκτικές ουσίες ακόμη και από φύκη. Ενώ άλλα περιείχαν και συνθετικές ουσίες.
Όπως προσθέτει ο Katz «το γεγονός ότι δεν γνωρίζουμε ότι κάτι είναι επιβλαβές, δε σημαίνει ότι δεν είναι. Συχνά τα πρόσθετα είναι ένας δείκτης του πόσο μακρυά είναι ένα τρόφιμο από τη φυσική του κατάσταση».
Μια από τις μεγαλύτερες εταιρείες τροφίμων παγκοσμίων πάντως συμβουλεύει εδώ και χρόνια τους καταναλωτές «αν κάτι έχει πάνω από πέντε συστατικά ή δεν αναγνωρίζετε κάποιο από αυτά, μην το καταναλώσετε».
Πηγή: www.medicalnews.gr

Leave a comment

Your email address will not be published.