Η διαιτολόγος διατροφολόγος Τσαπράζη Τριάδα M.Sc. Med Sci στο γραφείο της στην Αλεξανδρούπολη προσφέρει τις πιο σύγχρονες και ολοκληρωμένες υπηρεσίες ισορροπημένης και υγιεινής διατροφής.
Η διαιτολόγος διατροφολόγος Τσαπράζη Τριάδα M.Sc. Med Sci στο γραφείο της στην Αλεξανδρούπολη προσφέρει τις πιο σύγχρονες και ολοκληρωμένες υπηρεσίες ισορροπημένης και υγιεινής διατροφής.

Prader-willi σε 9 ετών παιδί : πως θα χάσει λίπος;

Ήθελα να σας ρωτήσω τι θα μπορούσα να εντάξω στο ημερήσιο πρόγραμμα διατροφής του γιου μου,9 ετών,o οποίος έχει σύνδρομο prader-willi, ώστε να βοηθήσω στην απώλεια λίπους?

Αν και δεν μας δίνετε περισσότερα σωματομετρικά στοιχεία του παιδιού, όπως το βάρος και το ύψος του αλλά και τον βαθμό δραστηριότητας, λαμβάνοντας ως δεδομένο ότι το βάρος του γιου σας είναι αυξημένο, θα πρέπει να γνωρίζετε τα εξής:Συνήθως οι ενεργειακές ανάγκες παιδιών που πάσχουν από PRADER-WILLI syndrome είναι περίπου οι μισές από τον μέσο όρο της ηλικίας. Εάν λοιπόν υπολογίσουμε αδρά ότι ο μέσος όρος ενεργειακών αναγκών για την συγκεκριμένη ηλικία είναι 2000 θερμίδες, ο γιος σας θα πρέπει να γίνει προσπάθεια να λαμβάνει έως 1000 θερμίδες ημερησίως.
Λόγω της μυϊκής ατονίας, πιθανότατα δεν θα υπάρχει διάθεση από τον ίδιο για αύξηση της φυσικής δραστηριότητας. Από την πλευρά σας όμως θα πρέπει διαρκώς να ενθαρρύνεται η αύξηση της σε μορφή που είναι ανεκτή όπως το περπάτημα ή το κολύμπι. Αυτό μπορεί να αυξήσει την ενεργειακή κατανάλωση και να σας βοηθήσει στην απώλεια του λίπους.
Επίσης θα πρέπει να δώσετε μεγάλη προσοχή στα ερεθίσματα που θα υπάρχουν στο σπίτι. Είναι σύνηθες, λόγο της έντονης επιθυμίας για υπερφαγία, τα παιδιά να ψάχνουν τα ντουλάπια της κουζίνας, ακόμα και τις νυχτερινές ώρες. Είναι λοιπόν σκόπιμο να έχετε υγιεινά σνακ με υψηλή περιεκτικότητα σε φυτικές ίνες και χαμηλή σε αλάτι, ζάχαρη και λίπος, που είναι περισσότερο εθιστικά.
Τέλος για όλα τα παραπάνω θα πρέπει να αποτελείτε εσείς το παράδειγμα προς μίμηση. Θα πρέπει όλη η οικογένεια να ακολουθεί ένα υγιεινό τρόπο διατροφής και ζωής, ώστε το παιδί να νιώθει μέλος του συνόλου.
Γιάννης Χρύσου
Κλινικός διατροφολόγος-διαιτολόγος
http://www.diettv.gr

Leave a comment

Your email address will not be published.