Η διαιτολόγος διατροφολόγος Τσαπράζη Τριάδα M.Sc. Med Sci στο γραφείο της στην Αλεξανδρούπολη προσφέρει τις πιο σύγχρονες και ολοκληρωμένες υπηρεσίες ισορροπημένης και υγιεινής διατροφής.
Η διαιτολόγος διατροφολόγος Τσαπράζη Τριάδα M.Sc. Med Sci στο γραφείο της στην Αλεξανδρούπολη προσφέρει τις πιο σύγχρονες και ολοκληρωμένες υπηρεσίες ισορροπημένης και υγιεινής διατροφής.

Βρώμη : ένα από τα δημητριακά «θεμέλια» της διατροφής του παιδιού σας..

Μετά το μητρικό γάλα, τα δημητριακά θεωρούνται θεμέλια για τη διατροφή του παιδιού, αφού αποτελούν μια από τις πρώτες κατηγορίες τροφών που εισάγονται στη διατροφή του ανθρώπου. Από την ηλικία των 6 μηνών κιόλας (παρόλο που αυτή την ηλικία υποδεικνύουν οι διεθνείς κατευθυντήριες γραμμές, παράγοντες όπως οι εξατομικευμένες θρεπτικές απαιτήσεις, η διάρκεια του αποκλειστικού μητρικού θηλασμού και ο ρυθμός ανάπτυξης, ορίζουν πως την ακριβή χρονική στιγμή για την εισαγωγή στερεάς τροφής, καλό είναι να την υποδείξει ο παιδίατρος σας) επιλεγμένα δημητριακά εισέρχονται στη διατροφή του βρέφους και από εκείνη τη στιγμή το «συνοδεύουν» για όλη του τη ζωή!

Τα τελευταία χρόνια η διεθνής επιστημονική κοινότητα αναγνωρίζοντας τις αξίες ενός μοναδικού δημητριακού, της βρώμης, προτείνει την εισαγωγή ειδικών βρεφικών σκευασμάτων με βάση αποκλειστικά τη βρώμη, αμέσως μετά την εισαγωγή του ρυζιού, δίνοντας στο βρέφος και μια άλλη θρεπτική εναλλακτική σίτησης. Η βρώμη αποτελεί ιδανικό δημητριακό για τις βρεφικές ηλικίες, λόγω της ιδιαίτερης μορφής της πρωτείνης γλουτένης που εμπεριέχει και η οποία όπως έχει φανεί από επιστημονικές μελέτες είναι πολύ πιο «φιλική» για τον εντερικό σωλήνα του παιδιού, από ότι αυτή του κριθαριού, της σίκαλης ή του σιταριού. Τονίζεται πως οι ειδικές φόρμουλες με βάση τη βρώμη που κυκλοφορούν στο εμπόριο, είναι εμπλουτισμένες με απαραίτητα για το βρέφος ιχνοστοιχεία (όπως ο σίδηρος) και βιταμίνες.
 
 
 
http://www.diettv.gr/index.php/site/article/brwmh-ena-apo-ta-dhmhtriaka-themelia-ths-diatrofhs-toy-paidioy-sas

Leave a comment

Your email address will not be published.