Η διαιτολόγος διατροφολόγος Τσαπράζη Τριάδα M.Sc. Med Sci στο γραφείο της στην Αλεξανδρούπολη προσφέρει τις πιο σύγχρονες και ολοκληρωμένες υπηρεσίες ισορροπημένης και υγιεινής διατροφής.
Η διαιτολόγος διατροφολόγος Τσαπράζη Τριάδα M.Sc. Med Sci στο γραφείο της στην Αλεξανδρούπολη προσφέρει τις πιο σύγχρονες και ολοκληρωμένες υπηρεσίες ισορροπημένης και υγιεινής διατροφής.

Από την Πόλη έρχομαι και στην κορφή ..άρωμα Κανέλας

Η κανέλα αποτελεί μπαχαρικό που προέρχεται από το φυτό Κιννάμωμον (εξ’ ου και το αγγλικό cinnamon). Πρόκειται για μπαχαρικό που πρωτοεμφανίστηκε στη Σρι Λάνκα και διαδόθηκε στην Κίνα. Πέρα από πρόσθετο γεύσης γρήγορα η κανέλα χρησιμοποιήθηκε στη φαρμακευτική και στη θεραπευτική.
Σήμερα, είναι ευρέως γνωστή η επίδραση που μπορεί να έχει η κανέλα στη ρύθμιση του σακχάρου. Έχει ερευνηθεί η δράση της κανέλας έναντι κυρίως της ρύθμισης του Διαβήτη Τύπου ΙΙ. Πρόσφατες μελέτες δείχνουν ότι μπορεί να είναι αποτελεσματική έναντι του Διαβήτη Τύπου ΙΙ. Ιδιαίτερα σε περιπτώσεις όπου ο Διαβήτης επιμένει να είναι αρρύθμιστος φαίνεται ότι το εκχύλισμα κανέλλας μπορεί να δώσει θετικά αποτελέσματα. Ο μηχανισμός δράσης δεν είναι πλήρως διασαφηνισμένος, αλλά η αντιυπεργλυκαιμική δράση της κανέλας και η δυνατότητά της να μειώσει ταμεταγευματικά επίπεδα γλυκόζης στο αίμα δεν αφήνει καθόλου ασυγκίνητη την Ιατρική και τη Φαρμακευτική.
Η κινναμαλδεΰδη που περιέχεται στην κανέλα έχει βρεθεί ότι προλαμβάνει τοσχηματισμό θρόμβων. Φαίνεται επίσης ότι η κανέλα παρουσιάζει αντιμικροβιακή δράση, άλλωστε δεν είναι τυχαίο ότι συνταγές φαρμάκων της παραδοσιακής Κινεζικής Ιατρικής περιελάμβαναν πολύ συχνά την κανέλα.
ΡΙΞΤΕ ΚΑΝΕΛΑ ΣΤΑ ΦΡΟΥΤΑ, ΣΤΑ ΡΟΦΗΜΑΤΑ
Επειδή η κανέλα αποτελεί άξιο ρυθμιστή του σακχάρου αίματος, η κανέλα αποτελεί έναν καλό σύμμαχο στη διατροφή σας. Ρίξτε κανέλα στα φρούτα, στα ροφήματα, ώστε να αξιοποιήσετε τα οφέλη της σχετικά με τη ρύθμιση της πείνας σας.
Τσάι Κανέλας
Υλικά: 1 κούπα νερό, 1 ξύλο κανέλας, 1 φακελάκι τσάι (της αρεσκείας σας) Οδηγίες:Βράζετε το νερό. Σε κούπα τοποθετείτε την κανέλα και το τσάι. Ρίχνετε από πάνω το καυτό νερό, σκεπάζετε και αφήνετε για 5 λεπτά. Ξεσκεπάζετε, αφαιρείτε το τσάι και αν θέλετε την κανέλα, αν θέλετε προσθέστε ζάχαρη ή γλυκαντικό.
Η ΦΡΑΣΗ
«Από την Πόλη έρχομαι και στην κορφή κανέλα» αποτελεί πρόταση που χρησιμοποιείται για να περιγράψει την ασυναρτησία. Όμως φαίνεται να προέρχεται από«Από την Πόλη έρχομαι και στην κορφή καν’ έλα». Κατ’ αυτήν την άποψη χρησιμοποιούταν από τους Σταυροφόρους κατά την επιστροφή τους στην κατακτημένη Κωνσταντινούπολη και κατ’ επέκταση είναι μια πρόσκληση για να φθάσει κανείς στην κορυφή.
Απολαύστε το «Άρωμα Κανέλας» στο παρακάτω link:
https://www.youtube.com/watch?v=b_jdlgss1q0

Γράφει ο/η Μπερτζελέτος Π. Δημήτρης, Διαιτολόγος – Διατροφολόγος, M.Sc.
http://www.mednutrition.gr/apo-tin-poli-erhomai-kai-stin-korfi-arwma-kanelas

Leave a comment

Your email address will not be published.