Η διαιτολόγος διατροφολόγος Τσαπράζη Τριάδα M.Sc. Med Sci στο γραφείο της στην Αλεξανδρούπολη προσφέρει τις πιο σύγχρονες και ολοκληρωμένες υπηρεσίες ισορροπημένης και υγιεινής διατροφής.
Η διαιτολόγος διατροφολόγος Τσαπράζη Τριάδα M.Sc. Med Sci στο γραφείο της στην Αλεξανδρούπολη προσφέρει τις πιο σύγχρονες και ολοκληρωμένες υπηρεσίες ισορροπημένης και υγιεινής διατροφής.

Η λίστα του 2015: Φέτος θα την κάνω σωστά!

h stratikopoihsh ths askhshs

Οι περισσότεροι από εμάς θεωρούμε την 1η Σεπτέμβρη και πολύ περισσότερο την 1η Ιανουαρίου ως μία μεγάλη ευκαιρία για μεγάλες αλλαγές. Πως θα καταφέρουμε όμως φέτος να «τσεκάρουμε» με επιτυχία όλη την to do list του 2015, χωρίς καμία παράλειψη;
Αυτό που πρέπει να κατανοήσουμε, είναι ότι η έναρξη μίας νέας περιόδου δε σχετίζεται με την αλλαγή χαρακτήρα ούτε με τις άμεσα ορατές, τρομερές μεταβολές. Ας πούμε ότι έχει να κάνει με την υιοθέτηση ενός πιο υγιούς και παραγωγικού lifestyle. Το μυστικό λοιπόν βρίσκεται μεν στην περιβόητη λίστα, η οποία όμως θα πρέπει να είναι εφαρμόσιμη. Θέτουμε τους στόχους μας και ξεκινάμε την υλοποίησή τους βήμα- βήμα. Οι απότομες αλλαγές συνήθως οδηγούν σε αποτυχία! Οι εφικτοί όμως στόχοι και η δυνατή προσπάθεια θα βρουν σύντομα το αντίκρισμα τους.
Μοιραστείτε τις ιδέες σας
Η συζήτηση είναι συνήθως εποικοδομητική. Αν μιλήσετε για τους στόχους σας με ανθρώπους, τους οποίους εμπιστεύεστε όπως είναι η οικογένεια και οι λίγοι καλοί φίλοι ή συνάδελφοι, θα σας βοηθήσουν στην εξέλιξη της ιδέας κι ίσως στην πιο άμεση υλοποίησή της. Για παράδειγμα, θέλετε να κόψετε το κάπνισμα; Ρωτήστε ένα φίλο που το έχει ήδη κάνει!
Αλλάξτε συνήθειες σταδιακά
Η υιοθέτησης ενός πιο υγιούς και παραγωγικού lifestyle επιτυγχάνεται σταδιακά. Έτσι μην προσπαθήσετε ν’ αλλάξετε όλες τις συνήθειές σας με την πρώτη! Ξεκινήστε αντικαθιστώντας μία κακή συνήθεια τη φορά, με μία πιο υγιή! Για παράδειγμα, έχετε άστατο διατροφικό πλάνο μέσα στην ημέρα; Μπορείτε απλά να το εμπλουτίσετε, με περισσότερα σνακ από φρούτα και λαχανικά.
Δώστε υποσχέσεις που θα τις κρατήσετε
Η λίστα του 2015 είναι γεμάτη υποσχέσεις στον… εαυτό μας! Αυτές τις υποσχέσεις όμως θα πρέπει και να μπορείτε να τις κρατήσετε. Για παράδειγμα, σκοπεύετε να ξεκινήσετε γυμναστήριο; Μη βάλετε το στόχο των 5 φορών την εβδομάδα, αλλά ξεκινήστε με το όριο των τριών.
Αποφύγετε την τελειομανία
Κι εννοούμε κατά τη δημιουργία της λίστας, γιατί κατά τ’ άλλα ή τελειομανία μπορεί τελικά να είναι κι αποδοτική. Ειδικά όσον αφορά τον επαγγελματικό τομέα. Από την άλλη, θυμηθείτε πως τα λάθη σάς έδωσαν το κίνητρο για μία νέα λίστα γεμάτη στόχους κι αλλαγές κατά το νέο έτος. Να είστε έτοιμοι, ότι θα υπάρξουν κάποιες παρεκκλίσεις από τη λίστα. Είτε από εξωτερικούς παράγοντες, είτε κι από εσάς τους ίδιους! Αν για παράδειγμα έχετε τον απλό στόχο της απώλειας βάρους, δεν υπάρχει λόγος ν’ αυτοτιμωρείστε κάθε φορά που θ’ απολαμβάνετε ένα γλυκό.
Η επανάσταση θέλει συμμάχους!
Τέλος θα θέλαμε να τονίσουμε πως η στήριξη από τους ειδικούς, θα σας βοηθήσει αποτελεσματικά. Οι «ειδικοί» μπορεί να είναι από έναν ψυχολόγο που θα σας συμβουλεύει κατά τη διάρκεια των επαναστατικών αλλαγών, ένας εξειδικευμένος στο δικό σας τομέα αλλαγών επαγγελματίας ή απλά ένας φίλος που έχει βρεθεί στη θέση σας.
Συνδέστε το σώμα με το πνεύμα
Για μεγαλύτερη απόδοση, λιγότερο stress, καλύτερη υγεία και περισσότερη ηρεμία. Άρα κι απόδοση… Κάντε διαλείμματα με πράγματα ή χόμπι, που σας ευχαριστούν, διαβάστε περισσότερο, ξεκουραστείτε επαρκώς και φροντίστε τον εαυτό σας.
Πηγή: http://www.apa.org/helpcenter/resolution.aspx
The post Η λίστα του 2015: Φέτος θα την κάνω σωστά! appeared first on KaliKardia.gr.
Source: Kali Kardia