
Μια πρωτότυπη, νόστιμη και εύκολη σούπα που σίγουρα θα ενθουσιάσει τα παιδιά.
Υλικά
- 1 κιλό πορτοκαλί κολοκύθα κομμένη σε κύβους
- 2 μέτρια κρεμμύδια
- 2 μεγάλα πράσα (μόνο το άσπρο μέρος)
- 1 1.5 λίτρο σπιτικό ζωμό από κόκκαλα μοσχαριού ή κοτόπουλου (κατά προτίμηση ελευθέρας βοσκής)
- 1 κουταλάκι κάρυ
- 1 κουταλάκι κύμινο
- αλάτι
- πιπέρι
- 1/3 φλιτζανιού ελαιόλαδο
- Πρόβειο γιαούρτι και καπνιστή πάπρικα για το σερβίρισμα.
Παρασκευή
Σε μεγάλη κατσαρόλα σωτάρουμε το ψιλοκομμένο κρεμμύδι και μετά από 2 λεπτά προσθέτουμε το πράσο. Ανακατεύουμε συνεχώς και προσθέτουμε την κολοκύθα. Μόλις μαλακώσει η κολοκύθα, προσθέτουμε το ζωμό και το αλατοπίπερο. Βράζουμε σε χαμηλή φωτιά και 25 λεπτά περίπου. Ομογενοποιούμε το μίγμα μας με το μπλέντερ. Τέλος προσθέτουμε το κάρυ και το κύμινο.
Σερβίρετε ζεστή με μια κουταλιά πρόβειο γιαούρτι και λίγο καπνιστή πάπρικα.
- συνταγή
- σούπα
- κολοκύθα
Source: www.diatrofi.gr