Η διαιτολόγος διατροφολόγος Τσαπράζη Τριάδα M.Sc. Med Sci στο γραφείο της στην Αλεξανδρούπολη προσφέρει τις πιο σύγχρονες και ολοκληρωμένες υπηρεσίες ισορροπημένης και υγιεινής διατροφής.
Η διαιτολόγος διατροφολόγος Τσαπράζη Τριάδα M.Sc. Med Sci στο γραφείο της στην Αλεξανδρούπολη προσφέρει τις πιο σύγχρονες και ολοκληρωμένες υπηρεσίες ισορροπημένης και υγιεινής διατροφής.

Μήπως σας θυμιζει κάτι;

 
Στη χώρα μας, τα τελευταία χρόνια, έχει εμφανιστεί μία νέα μόδα. Οι “εναλλακτικές” θεραπείες. Μέθοδοι και πρακτικές χειρισμού ασθενών και υγειών ατόμων που απέχουν σημαντικά από τους μεθόδους της κλασσικής ιατρικής. Μέθοδοι που ισχυρίζονται ότι η μπορούν να προλάβουν και να θεραπεύσουν κάθε πιθανή νόσο όσο σοβαρή και αν είναι αυτή.
Το θλιβερό και δυσάρεστο νέο είναι αφιερωμένο στους υποστηρικτές των εναλλακτικών θεραπειών, στους λάτρεις των ματζουνιών που θεραπεύουν το καρκίνο, στους πιστούς των ενεργειακών ροφημάτων.
Στους “υποψιασμένους” που αρνούνται να φάνε ζάχαρη για να μην ταΐσουν το καρκίνο, στους οπαδούς των θεωριών συνωμοσίας που ξέρουν ότι οι “φαρμακοβιομηχανίες έχουν το φάρμακο για το καρκίνο, αλλά αυτό είναι δηλητήριο για τον οργανισμό”, στους λάτρεις της αντικαρκινικής σούπας του Memorial.
Σε όλους τους γραφικούς απίθανους που ανεύθυνα παροτρύνουν τους ασθενείς με καρκίνο να μην ακούνε τις οδηγίες του γιατρού τους αλλά να ακολουθήσουν εναλλακτικά μονοπάτια θεραπείας γιατί ξέρουν από έγκυρη πηγή, blogs, sites κλπ τι πρέπει να κάνουν…
Φυσιοπαθητικός στη Φλόριντα αντιμετωπίζει κατηγορίες για το θάνατο κοριτσιού με λευχαιμία που προσπάθησε να θεραπεύσει με βιταμίνες και vegan διατροφή.
Ένας ακόμα “εναλλακτικός” που εργάζεται στην ΙΠΠΟΚΡΑΤΕΙΟ ΚΛΙΝΙΚΗ στο Orlando, της Florida !!!!
Ένας ακόμα που προτρέπει τους ασθενείς του να εγκαταλείψουν την χημειοθεραπεία και να αντιμετωπίσουν την ασθένεια με χορτοφαγία, συμπληρώματα, χυμούς και ωμοφαγία… μία “θεραπεία” που οι αρχές χαρακτηρίζουν σαν “αναπόδεικτη και πιθανά επικίνδυνη θεραπεία”.
Στο ίδιο άρθρο γίνονται αναφορές στα ακαδημαϊκά προσόντα του Brian Clement. Ο ίδιος δηλώνει ότι είναι γιατρός, κάτοχος διδακτορικού στην naturopathic ιατρική και ότι έχει PhD στην Διατροφή από το University of Science Arts and Technology (USAT), που έχει έδρα στο Montserrat. Το παραπάνω “ίδρυμα ” έχει αξιολογηθεί ως φριχτό από το καθηγητή George Gollin του University of Illinois.
Πόσο (δυστυχώς) γνωστά μας ακούγονται όλα αυτά; Πόσο συχνά συναντάμε όλοι μας αντίστοιχα κείμενα καθημερινά στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης; Πόσες φορές άραγε δεν έχουμε ακούσει από κάποιο οικείο μας πρόσωπο για κάποιο “θεραπευτή”; Πόσες φορές δεν έχουμε βρεθεί στη δύσκολη θέση να υπερασπιστούμε τα αποδεδειγμένα έναντι των αναπόδεικτων θεωριών συνωμοσίας;
Μήπως είναι καιρός κάποιος εισαγγελέας ή κάποια αρμόδια αρχή να δει και εδώ στη χώρα μας τους αντίστοιχους “θεραπευτές” – “ειδικούς”; Μήπως ήρθε η ώρα να ασχοληθεί κάποιος και με τα αντίστοιχα “εκπαιδευτικά ιδρύματα εκπαίδευσης εναλλακτικών θεραπειών;”
ΥΓ. Το μαύρο στην εικόνα είναι σκόπιμο. Γιατί δεν υπάρχει κυριολεκτικά εικόνα να περιγράψει αυτό το θέμα.
πηγή: http://www.rawstory.com/rs/2015/02/florida-naturopath-facing-charges-after-treating-girls-fatal-leukemia-with-vitamins-and-vegan-diet/

Πηγή: http://diatrofi.gr/index.php/diaita/diatrofikoi-mythoi/item/3677-%CE%9C%CE%AE%CF%80%CF%89%CF%82-%CF%83%CE%B1%CF%82-%CE%B8%CF%85%CE%BC%CE%B9%CE%B6%CE%B5%CE%B9-%CE%BA%CE%AC%CF%84%CE%B9