Η διαιτολόγος διατροφολόγος Τσαπράζη Τριάδα M.Sc. Med Sci στο γραφείο της στην Αλεξανδρούπολη προσφέρει τις πιο σύγχρονες και ολοκληρωμένες υπηρεσίες ισορροπημένης και υγιεινής διατροφής.
Η διαιτολόγος διατροφολόγος Τσαπράζη Τριάδα M.Sc. Med Sci στο γραφείο της στην Αλεξανδρούπολη προσφέρει τις πιο σύγχρονες και ολοκληρωμένες υπηρεσίες ισορροπημένης και υγιεινής διατροφής.

Άσκηση και θηλασμός


Η άσκηση μετά τον τοκετό είναι ευεργετική για την σωματική και ψυχική υγεία των μαμάδων που θηλάζουν. Το σώμα της γυναίκας είναι σχεδιασμένο για να μεταφέρει ένα μωρό μέσα από την εγκυμοσύνη, να το γεννήσει και να το θηλάσει. Ορμονικές αλλά και μυϊκές αλλαγές που συμβαίνουν κατά την εγκυμοσύνη και τον τοκετό μπορούν να προκαλέσουν διάφορες μυοσκελετικές παθήσεις, κοιλιακή ή γενική μυϊκή αδυναμία και χαλάρωση συνδέσμων.

Η υγιεινή διατροφή και η καθημερινή άσκηση είναι ασφαλής ακόμα κι αν θηλάζετε. Ακολουθήστε ένα μέτριο πρόγραμμα άσκησης κατά τη διάρκεια της λοχείας . Η επιλόχεια άσκηση ενισχύει την καλή λειτουργία του ανοσοποιητικού συστήματος και βελτιώνει τη διάθεση, συμβάλλει στην ψυχική ευεξία και στην αποφυγή της επιλόχειας κατάθλιψης, βελτιώνει την φυσική κατάσταση, την αντοχή των οστών και τα επίπεδα ενέργειας, μειώνει το άγχος, βοηθά στον έλεγχο βάρους.

Η άσκηση θα πρέπει να είναι ήπιας ή μέτριας έντασης. Η μέτρια άσκηση δεν επηρεάζει την τροφοδοσία του μητρικού γάλακτος. Θα πρέπει να βρεθεί μια ισορροπία μεταξύ της απώλειας βάρους και την διατήρηση παροχής γάλακτος. Πριν ξεκινήσετε ένα πρόγραμμα γυμναστικής , ενημερώστε τον μαιευτήρα σας και φροντίστε να μην υπερβάλλετε.

Η πιο απλή μορφή άσκησης είναι γρήγορο περπάτημα με το καροτσάκι, Pilates, Γιόγκα. Ειδικά η γιόγκα μπορεί να βοηθήσει στη βελτίωση της αναπνευστικής αντοχής, τη μυϊκή δύναμη και την ευελιξία.

Η διάρκεια της άσκησης δεν πρέπει να ξεπερνάει τη μία ώρα γιατί η μητέρα εξαντλείται και επηρεάζεται η διάθεση της και η υπομονή της. Ξεκινήστε αφιερώνοντας λιγότερο χρόνο και αυξήστε την διάρκεια και την ένταση της άσκησης προοδευτικά.

Η άσκηση κατά την περίοδο του θηλασμού καλό είναι να χρησιμοποιείται ως μέσο χαλάρωσης κατά κύριο λόγο. Αποφύγετε λοιπόν το έντονο πρόγραμμα αερόβιας γυμναστικής και επιλέξτε ασκήσεις χαμηλής έντασης που γυμνάζουν μεγάλες μυϊκές ομάδες όπως πόδια, πλάτη, κοιλιακούς και ραχιαίους.

Μην ξεχνάτε να πίνετε αρκετό νερό και να φοράτε σταθερό στηθόδεσμο κατάλληλο για την περίοδο θηλασμού.

  • άσκηση
  • θηλασμός

    Πηγή: http://diatrofi.gr/index.php/health/askisi/item/3659-%CE%86%CF%83%CE%BA%CE%B7%CF%83%CE%B7-%CE%BA%CE%B1%CE%B9-%CE%B8%CE%B7%CE%BB%CE%B1%CF%83%CE%BC%CF%8C%CF%82