Η διαιτολόγος διατροφολόγος Τσαπράζη Τριάδα M.Sc. Med Sci στο γραφείο της στην Αλεξανδρούπολη προσφέρει τις πιο σύγχρονες και ολοκληρωμένες υπηρεσίες ισορροπημένης και υγιεινής διατροφής.
Η διαιτολόγος διατροφολόγος Τσαπράζη Τριάδα M.Sc. Med Sci στο γραφείο της στην Αλεξανδρούπολη προσφέρει τις πιο σύγχρονες και ολοκληρωμένες υπηρεσίες ισορροπημένης και υγιεινής διατροφής.

Σολωμός στο φούρνο με σάλτσα σαφράν (έξι μερίδες)

 
Μια νόστιμη και διαφορετική συνταγή για ψάρι. Εύκολη, γρήγορη και απλή.
Υλικά

  • 6 φέτες σολωμού
  • 200γρ. καρότα ψιλοκομμένα
  • 200γρ. σέλερυ ψιλοκομμένα
  • 200γρ. κρεμμύδια χοντροκομμένα
  • 2000γρ. σελινόριζα σε ροδέλες
  • 2 κουταλάκια του γλυκού κορνφλάουρ
  • 4 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο
  • 6 κουταλιές της σούπας χυμός λεμονιού
  • 1 κοφτή κουταλιά αλάτι
  • 1/2 κουταλιά του γλυκού άσπρο πιπέρι
  • 1/2 κουταλιά του γλυκού σαφράν
  • 2 πορτοκάλια στυμένα (για το μαρινάρισμα)

 
Εκτέλεση
Μαρινάρουμε το ψάρι σε χυμό πορτοκαλιού μέσα σε ένα κλειστό δοχείο στο ψυγείο, από 3 ώρες έως και μια νύχτα.
Στραγγίζουμε από το χυμό, αλατοπιπερώνουμε και το βάζουμε σε ένα μεγάλο ταψί, περιχύνοντάς το με το χυμό του λεμονιού και δύο κουταλιές του γλυκού ελαιόλαδο. Προσθέτουμε ενδιάμεσα τα χορταρικά και ανάλογο νερό, και ψήνουμε σε δυνατό φούρνο για 30 λεπτά (γυρίζουμε μια φορά το ψάρι κι ανακατεύουμε τα λαχανικά για να ψηθούν ομοιόμορφα). Αφού ψηθεί το ψάρι, στραγγίζουμε όλο το ζουμί σε ένα κατσαρολάκι, το αφήνουμε να πάρει μια βράση, διαλύουμε μέσα το σαφράν και μετά το δένουμε με κορνφλάουρ, ανακατεύοντάς το για να μη σβολιάσει. Σερβίρουμε το ψάρι περιχύνοντάς το με τη ζεστή σάλτσα και το γαρνίρουμε με τα λαχανικά.
Tip: διαλύστε πρώτα το κορνφλάουρ σε λίγο κρύο νερό κι έτσι θα μειωθούν οι πιθανότητες να σβολιάσει!
Πολύ ωραίο συμπλήρωμα στο παραπάνω πιάτο μπορεί να αποτελέσει ο πουρές της παρακάτω συνταγής:
 
Πουρές (έξι μερίδες)
Υλικά

  • 1 κιλό πατάτες
  • 1 φλιτζάνι γάλα με 0% λιπαρά
  • 1/2 φλιτζάνι νερό (από αυτό στο οποίο βράσαμε τις πατάτες)
  • 1 κοφτή κουταλιά αλάτι
  • 40γρ. φρέσκο βούτυρο
  • 1/3 κ.γ. φρεσκοτριμένο μοσχοκάρυδο

Εκτέλεση
Πλένουμε πολύ καλά τις πατάτες και τις βράζουμε τόσο ώστε να μαλακώσουν αρκετά. Τις ξεφλουδίζουμε και τις πολτοποιούμε στο μίξερ. Όπως είναι μέσα στο δοχείο του μίξερ, λειτουργώντας το σε χαμηλή ταχύτητα, προσθέτουμε το γάλα και το νερό (χλιαρό προς ζεστό) σιγά σιγά. Στο τέλος προσθέτουμε το αλάτι, το μοσχοκάρυδο και το βούτυρο και είμαστε έτοιμοι για σερβίρισμα, χωρίς να έχουμε λερώσει πολλά σκεύη!
Καλή επιτυχία!

  • συνταγή

Πηγή: http://diatrofi.gr/index.php/food/sintages/fish/item/3681-%CE%A3%CE%BF%CE%BB%CF%89%CE%BC%CF%8C%CF%82-%CF%83%CF%84%CE%BF-%CF%86%CE%BF%CF%8D%CF%81%CE%BD%CE%BF-%CE%BC%CE%B5-%CF%83%CE%AC%CE%BB%CF%84%CF%83%CE%B1-%CF%83%CE%B1%CF%86%CF%81%CE%AC%CE%BD-(%CE%AD%CE%BE%CE%B9-%CE%BC%CE%B5%CF%81%CE%AF%CE%B4%CE%B5%CF%82)