Η διαιτολόγος διατροφολόγος Τσαπράζη Τριάδα M.Sc. Med Sci στο γραφείο της στην Αλεξανδρούπολη προσφέρει τις πιο σύγχρονες και ολοκληρωμένες υπηρεσίες ισορροπημένης και υγιεινής διατροφής.
Η διαιτολόγος διατροφολόγος Τσαπράζη Τριάδα M.Sc. Med Sci στο γραφείο της στην Αλεξανδρούπολη προσφέρει τις πιο σύγχρονες και ολοκληρωμένες υπηρεσίες ισορροπημένης και υγιεινής διατροφής.

Τί γάλα να πίνει το παιδί μου;

H σύνθεση και ο χαρακτήρας του γάλακτος εξαρτώνται από πολλούς παράγοντες, σπουδαιότερος από τους οποίους είναι το είδος του ζώου από το οποίο προέρχεται.Έτσι, το αγελαδινό γάλα είναι διαφορετικό στη σύνθεση του από το γάλα της κατσίκας, το οποίο είναι διαφορετικό από το γάλα της προβατίνας κλπ. Η σύνθεση όμως του γάλακτος είναι δυνατό να διαφέρει και στο ίδιο το ζώο, ανάλογα με την τροφή που έχει φάει ή ακόμη και την ώρα που έγινε το άρμεγμα. Στις αγελάδες, κατά κανόνα, το πρωινό γάλα έχει μεγαλύτερο ποσοστό λίπους από εκείνο που αρμέγεται το βράδυ.
Ιδιαίτερα το αγελαδινό γάλα περιέχει πρωτεΐνες, υδατάνθρακες, βιταμίνες Α,B1,B2,B6,C,ασβέστιο, νάτριο και φωσφόρο. Ειδικά οι πρωτεΐνες αποτελούν το βασικό δομικό συστατικό του οργανισμού. Διασφαλίζουν τη σωστή λειτουργία του καθώς και την ανάπτυξη .
Tην ίδια στιγμή, μπορεί κανείς να βρει αγελαδινό γάλα με προσθήκη ασβεστίου, με προσθήκη λιπαρών Ω-3 ή με βιταμίνη D και E. Tο φρέσκο αγελαδινό γάλα μικρής διάρκειας μπορεί να κρατήσει μέχρι και πέντε μέρες από την ημερομηνία εμφιάλωσης και δεν έχει έντονη οσμή, με αποτέλεσμα να καταναλώνεται πιο ευχάριστα από το παιδί. Ωστόσο, το αγελαδινό γάλα έχει λιγότερο ασβέστιο από το πρόβειο και το κατσικίσιο. Επιπλέον, το κατσικίσιο γάλα έχει μεγαλύτερο ποσοστό βιταμινών A, B2 οξύ και ενδείκνυται για άτομα που έχουν δυσανοχή στη λακτόζη.
Έτσι, το παιδί σας όποιο γάλα και αν προτιμήσει λαμβάνει τα θρεπτικά συστατικά που χρειάζεται αρκεί και η υπόλοιπη διατροφή του να είναι ισορροπημένη.
Έφη Δέδε
 
 

Leave a comment

Your email address will not be published.