Η διαιτολόγος διατροφολόγος Τσαπράζη Τριάδα M.Sc. Med Sci στο γραφείο της στην Αλεξανδρούπολη προσφέρει τις πιο σύγχρονες και ολοκληρωμένες υπηρεσίες ισορροπημένης και υγιεινής διατροφής.
Η διαιτολόγος διατροφολόγος Τσαπράζη Τριάδα M.Sc. Med Sci στο γραφείο της στην Αλεξανδρούπολη προσφέρει τις πιο σύγχρονες και ολοκληρωμένες υπηρεσίες ισορροπημένης και υγιεινής διατροφής.

Σημαντική η καλή διατροφή στην ψυχική υγεία

Επιστήμονες ισχυρίζονται ότι η καλή διατροφή είναι αναγκαία για τη διατήρηση της ψυχικής υγείας.
Νέα έρευνα του University of Melbourne και του Deakin University αναφέρει ότι η ψυχιατρική και η δημόσια υγεία θα πρέπει τώρα να αναγνωρίσουν και να αγκαλιάσουν τη διατροφή και τις θρεπτικές ουσίες ως σημαντικά στοιχεία για την ψυχική υγεία.
Ο ερευνητής, Dr Jerome Sarris, δήλωσε ότι οι ενδείξεις σχετικά με το ρόλο της διατροφής ως σημαντικού παράγοντα στην υψηλή εμφάνιση των ψυχικών διαταραχών υποδεικνύει ότι η διατροφή είναι το ίδιο σημαντική στην ψυχιατρική όπως και στην καρδιολογία, την ενδοκρινολογία και τη γαστρεντερολογία.
Τα τελευταία χρόνια σημαντικές σχέσεις έχουν διαπιστωθεί μεταξύ της ποιότητας της διατροφής και της ψυχικής υγείας.
Τα ευρήματα αποκάλυψαν ότι επιπλέον της διατροφικής βελτίωσης οι ενδείξεις στηρίζουν την άποψη ότι οι συνταγές με βάση τις θρεπτικές ουσίες έχουν τη δυνατότητα να βοηθήσουν στη ρύθμιση των ψυχικών διαταραχών σε ατομικό επίπεδο και σε επίπεδο πληθυσμού.
Έρευνες δείχνουν ότι πολλά από τα συγκεκριμένα συστατικά έχουν σαφή σχέση με την υγεία του εγκεφάλου, περιλαμβανομένων των ωμέγα-3 λιπαρών, των βιταμινών Β, του σιδήρου, του μαγνησίου, του ψευδαργύρου, της βιταμίνης D και των αμινοξέων.
Ο ερευνητής δήλωσε ότι ενώ συστήνουν οι ειδικοί να καταναλώνονται τα παραπάνω, όπου είναι εφικτό, μπορεί ενδεχομένως να δικαιολογείται επιπλέον επιλεκτική συνταγογράφησή τους ως θρεπτικών συμπληρωμάτων.
Η έρευνα δημοσιεύτηκε στο περιοδικό ‘’The Lancet Psychiatry today.’’
 

Πηγές: ‘’The Lancet Psychiatry today.’’

Leave a comment

Your email address will not be published.