Η διαιτολόγος διατροφολόγος Τσαπράζη Τριάδα M.Sc. Med Sci στο γραφείο της στην Αλεξανδρούπολη προσφέρει τις πιο σύγχρονες και ολοκληρωμένες υπηρεσίες ισορροπημένης και υγιεινής διατροφής.
Η διαιτολόγος διατροφολόγος Τσαπράζη Τριάδα M.Sc. Med Sci στο γραφείο της στην Αλεξανδρούπολη προσφέρει τις πιο σύγχρονες και ολοκληρωμένες υπηρεσίες ισορροπημένης και υγιεινής διατροφής.

Όλα είναι θέμα επιλογών…

 
Δυστυχώς στη χώρα μας έχουμε την εντύπωση οτι πρέπει να προσέχουμε τη διατροφή μας μόνο όταν έχουμε κάποιο πρόβλημα υγείας ή έχουμε αυξημένο βάρος. Η αλήθεια είναι οτι η παχυσαρκία απο μόνη της κατά την παιδική και εφηβική ηλικία προμηνύει αρκετούς κινδύνους για την μετέπειτα ζωή ενός παιδιού/έφηβου (σακχαρώδης διαβήτης τύπου ΙΙ, υπέρταση και καρδιαγγειακά)
Αυτό που θα πρέπει να έχουμε στο μυαλό μας είναι οτι μπορεί κάποιος να έχει περισσότερα απο το “φυσιολογικό” κιλά και να είναι υγιείς όπως επίσης κάποιος να έχει “φυσιολογικό” βάρος και να έχει αυξημένο κίνδυνο να εμφανίσει στο άμεσο ή έμμεσο μέλλον κάποια νόσο που σχετίζονται με την κακής ποιότητας διατροφή και την καθιστική ζωή.

  • Η κακής ποιότητας διατροφή στα παιδιά (γλυκά, σοκολάτες και κορεσμένα λιπαρά) σχετίζεται με έντονες διακυμάνσεις της διάθεσης, αδυναμία συγκέντρωσης και μειωμένη απόδοση στο σχολείο.
  • Τα παιδιά που καταναλώνουν χαμηλής ποιότητας τροφές έχουν περισσότερες πιθανότητες να εμφανίζουν παχυσαρκία ως έφηβοι ή ως ενήλικες.
  • Να εμφανίσουν στο μέλλον κάποια διατροφική διαταραχή ή κάποια πάθηση όπως διαβήτης, υπέρταση, υψηλή χοληστερόλη
  • Συνήθως έχουν χαμηλότερες επιδόσεις στο σχολείο και σε αθλητικές επιδόσεις.

Φροντίστε τα παιδιά να καταναλώνουν καθημερινά φρέσκα λαχανικά και φρούτα της αρεσκείας τους
Αντικαταστήστε τα λευκά άλευρα με ολικής άλεσης
Φροντίστε να τρώμε πάντα πρωινό και σνακ στο σχολείο φτιαγμένο απο το σπίτι
Δεν ξεχνάμε την άσκηση, φαίνεται οτι παιδιά που ασκούνται συστηματικά προσέχουν περισσότερο τη διατροφή τους και έχουν καλύτερες επιδόσεις στο σχολείο. Μία ώρα άσκηση ή ελεύθερο παιχνίδι τουλάχιστον και καθημερινά είναι απαραίτητα για την φυσιολογική ανάπτυξη του εγκεφάλου και του σκελετού των παιδιών
Δεν απαγορεύουμε τα γλυκά και τις σοκολάτες στα παιδιά, αλλά δεν τα προσφέρουμε εμείς… Όταν το παιδί τα ζητήσει θα τα έχει με μέτρο!

  • παιδί
  • διατροφή
  • γονείς

Πηγή: http://diatrofi.gr/index.php/bri-i/child/item/3702-%CE%8C%CE%BB%CE%B1-%CE%B5%CE%AF%CE%BD%CE%B1%CE%B9-%CE%B8%CE%AD%CE%BC%CE%B1-%CE%B5%CF%80%CE%B9%CE%BB%CE%BF%CE%B3%CF%8E%CE%BD