Η διαιτολόγος διατροφολόγος Τσαπράζη Τριάδα M.Sc. Med Sci στο γραφείο της στην Αλεξανδρούπολη προσφέρει τις πιο σύγχρονες και ολοκληρωμένες υπηρεσίες ισορροπημένης και υγιεινής διατροφής.
Η διαιτολόγος διατροφολόγος Τσαπράζη Τριάδα M.Sc. Med Sci στο γραφείο της στην Αλεξανδρούπολη προσφέρει τις πιο σύγχρονες και ολοκληρωμένες υπηρεσίες ισορροπημένης και υγιεινής διατροφής.

Kολοκυθόπιτα

 
Μία νόστιμη εκδοχή της κολοκυθόπιτας. Γεύση από το παρελθόν που αξίζει να μεταφέρουμε στα παιδιά μας.
Υλικά

  • 1 ½ κγ κολοκύθια
  • 2 -3 μέτρια καρότα
  • 2-3 φρέσκα κρεμμυδάκια
  • ½ πράσινη πιπεριά
  • 1 μέτριο ξερό κρεμμύδι
  • Λίγο από μάραθο, άνηθο, μαϊντανό, δύοσμο
  • 200γρ φέτα
  • 200γρ ανθότυρο
  • ½-2/3 ποτήρι του κρασιού ελαιόλαδο
  • Αλάτι – πιπέρι όσο χρειαστεί
  • Φύλλα κρούστας ή και χωριάτικό. Η συγκεκριμένη έγινε με κρούστας
  • 1 αυγό, σουσάμι λευκό και μαυροκούκι για το τέλος

Εκτέλεση
Τρίβουμε τα καρότα και τα κολοκύθια σε τρίφτη και τα αφήνουμε σε σουρωτήρι με λίγο αλάτι για να φύγει το νερό τους. Στην συνέχεια τα στραγγίζουμε καλά με τα χέρια μας ώστε να είναι αρκετά στεγνά
Ταυτόχρονα βάζουμε την φέτα σε νερό για να την ξαλμυρίσουμε ενώ στραγγίζουμε και τον ανθότυρο από τα νερά του.
Ψιλοκόβουμε τα φρέσκα κρεμμυδάκια, το ξερό κρεμμύδι, την πιπεριά, τον άνηθο, το μάραθο, τον μαϊντανό και τον δυόσμο. Μπορούμε και αποξηραμένα βέβαια εάν δεν έχουμε φρέσκα.
Αφού στραγγίξουμε το κολοκύθι, το καρότο και τον ανθότυρο και την φέτα, προσθέτουμε όλα τα υπόλοιπα συστατικά μαζί με το λάδι, το αλάτι και το πιπέρι εκτός από τα φύλλα, το αυγό και το σουσάμι. Προσοχή με το αλάτι. Πρώτα δοκιμάζουμε και ύστερα προσθέτουμε.
Αφού φτιάξουμε το μείγμα μας τοποθετούμε τα φύλλα στο ταψί με την γνωστή διαδικασία. Λαδώνουμε αρχικά το ταψί, τοποθετούμε το πρώτο φύλλο, ξαναλαδώνουμε και συνεχίζουμε μέχρι να έχουμε μία γερή βάση με 5-6 φύλλα. Στην συνέχεια τοποθετούμε το μείγμα και προσθέτουμε τα

  • συνταγή
  • πίτες

Πηγή: http://diatrofi.gr/index.php/food/sintages/pites/item/3703-%CE%BA%CE%BF%CE%BB%CE%BF%CE%BA%CF%85%CE%B8%CF%8C%CF%80%CE%B9%CF%84%CE%B1