Η διαιτολόγος διατροφολόγος Τσαπράζη Τριάδα M.Sc. Med Sci στο γραφείο της στην Αλεξανδρούπολη προσφέρει τις πιο σύγχρονες και ολοκληρωμένες υπηρεσίες ισορροπημένης και υγιεινής διατροφής.
Η διαιτολόγος διατροφολόγος Τσαπράζη Τριάδα M.Sc. Med Sci στο γραφείο της στην Αλεξανδρούπολη προσφέρει τις πιο σύγχρονες και ολοκληρωμένες υπηρεσίες ισορροπημένης και υγιεινής διατροφής.

Πάλι Πάσχα ;

 
Ήρθε και το φετινό Πάσχα. Το άγχος σας πολλαπλασιάζεται, ειδικά για σας που αγαπάτε το τσουρέκι, δεν μπορείτε να αντισταθείτε στα αβγά, τα σοκολατένια αβγά που υπάρχουν δεξιά αριστερά δεν σας αφήνουν αδιάφορους, πεθαίνετε για μαγειρίτσα, αλλά και το κατσικάκι ή το αρνάκι… Το κοκορέτσι… και όλα τα άλλα… Είναι το πάθος σας….
 
Φόβος για το “μετά το Πάσχα τι;» Φόβος και άλλη μια χρονιά για τα κιλά που θα μπούνε και δεν θα σας επιτρέψουν να φορέσετε το αγαπημένο σας στενό παντελόνι, μόλις το Πάσχα αποχωρήσει και καλοκαίρι θα μυρίσει;
ΟΧΙ… Ο φόβος σας θα πρέπει να υπάρχει πριν τα φαινόμενα υπερφαγίας.
Το φετινό Πάσχα, προσπαθήστε να κάνετε τη διαφορά και να μην αποκτήσετε επιπλέον κιλά! Πως; Μα είναι απλό!, με την εγκράτεια! Πως μπορείτε να το κάνετε αυτό;

 1. Πείστε και πιστέψτε το, διότι αυτό ισχύει πραγματικά, ότι κανένα τρόφιμο δεν παχαίνει, η μεγάλη ποσότητα είναι αυτή που θα σας παχύνει.
 2. Δεχθείτε να φάτε και ακολουθήστε την παρέα σας σε κάθε Πασχαλινό γεύμα, αλλά μην το παρακάνετε. Γιατί η παρέα μετρά περισσότερο, από την αλόγιστη κατανάλωση.
 3. Φυσικά και θα αγοράσετε Πασχαλινά αβγά, αλλά χρησιμοποιήστε τα ως διακόσμηση και μην τα καταναλώνετε αλόγιστα.
 4. Μη λυπάστε κάθε αβγό που σπάει και μην το τρώτε για να μην το πετάξετε, όσο κι αν λατρεύετε τα αβγά.
 5. Καταναλώστε ένα κι όχι πολλά πιάτα μαγειρίτσα. Αν μαγειρέψετε εσείς τη μαγειρίτσα, φροντίστε η ποσότητα να είναι η σωστή… Που σημαίνει, μια μερίδα για τον κάθε καλεσμένο σας και όχι περισσότερη ποσότητα.
 6. Το ίδιο να κάνετε και με το κρέας. Είτε αρνί, είτε κατσίκι, είτε ψητά κρέατα… Μην υπερβάλλετε στην ποσότητα!.. Έτσι θα κάνετε ΚΑΙ οικονομία!
 7. Το λατρεμένο τσουρεκάκι, μπορεί να μπει στο ψυγείο, ή ακόμα καλύτερα στην κατάψυξη, για να έχετε όταν θα χρειαστείτε. Οπότε δεν υπάρχει δικαιολογία του τύπου να το φάω για να μη χαλάσει.
 8. Ακολουθείστε ένα πρόγραμμα με αυξημένη κίνηση, αφού ο καιρός βοηθά και δεν υπάρχει η δικαιολογία του χειμώνα. Τι μπορεί να είναι αυτό; Βόλτες με τα πόδια, το ποδήλατο, ελαφρύ τρέξιμο, χορό ή ότι άλλο αγαπάτε. Μη κολλάτε σε μια καρέκλα ή έναν καναπέ.
 9. Μασήστε καλά κάθε μπουκιά που μπαίνει στο στόμα…. Όλα αυτά τα Πασχαλινά καλούδια, είναι πλούσια σε γεύση. Κάποιες φορές τρώμε και δεν απολαμβάνουμε το φαγητό. Μυρίστε, απολαύστε και γευθείτε την κάθε μπουκιά και θα δείτε τελικά πως δεν χρειάζεται μεγάλη ποσότητα!
 10. ‘Όπου και να πάτε, ότι και να φάτε, τη σαλάτα μη ξεχνάτε! Και όταν αναφέρομαι σε σαλάτα, εννοώ σαλάτα λαχανικών… Πλούσια, χορταστική, με μικρή ποσότητα σε λάδι.

Με όλα τα παραπάνω και με την ευχή για μια ΑΝΑΣΤΑΣΗ όλο υγεία, σας εύχομαι το καλύτερο και πιστεύω πως το φετινό Πάσχα, δεν θα λήξει χαρίζοντας σας επιπλέον βάρος, αλλά αφήνοντας σας χορτάτους σε απόλαυση και μεγάλη χαρά. Δηλαδή, αυτό που πρέπει να κάνουμε.

 • πάσχα

Πηγή: http://diatrofi.gr/index.php/diaita/kathimerini-diatrofi/item/3718-%CE%A0%CE%AC%CE%BB%CE%B9-%CE%A0%CE%AC%CF%83%CF%87%CE%B1