Η διαιτολόγος διατροφολόγος Τσαπράζη Τριάδα M.Sc. Med Sci στο γραφείο της στην Αλεξανδρούπολη προσφέρει τις πιο σύγχρονες και ολοκληρωμένες υπηρεσίες ισορροπημένης και υγιεινής διατροφής.
Η διαιτολόγος διατροφολόγος Τσαπράζη Τριάδα M.Sc. Med Sci στο γραφείο της στην Αλεξανδρούπολη προσφέρει τις πιο σύγχρονες και ολοκληρωμένες υπηρεσίες ισορροπημένης και υγιεινής διατροφής.

Τι δεν πρέπει να κάνω όταν κάνω δίαιτα….

 
Από μόνη της η φράση “ξεκινάω δίαιτα” ακούγεται σε πολλούς σαν τιμωρία. Αυτός είναι και ο λόγος που πολλοί περιμένουν να ξεκινήσουν δίαιτα μετά απο μια μεγάλη γιορτή όπως το Πάσχα ή τα Χριστούγεννα ή μετά την Κυριακή. Και απο δευτέρα δίαιτα λοιπόν!!!
Σκοπός μας δεν είναι να τιμωρήσουμε το σώμα μας επειδή έχει παραπάνω λίπος απο αυτό που θέλουμε αλλά να βρούμε ένα τρόπο που θα το βοηθήσει να απαλλαγεί απο το επιπλέον λίπος και να το διατηρήσει.
Παρακάτω θα δούμε και θα αναλύσουμε τα tips που δεν πρέπει να κάνουμε όταν έχουμε σκοπό να χάσουμε βάρος και να το διατηρήσουμε.
Να βάζουμε πολύ υψηλούς στόχους: Το να βάζεις στόχους είναι πέρα απο κάθε αμφιβολία κάτι θετικό και πολύ σημαντικό, αρκεί αυτοί οι στόχοι να είναι ρεαλιστικοί και εφικτοί. Δεν μπορώ εγώ που δεν έχω κάνει ποτέ στη ζωή μου κωπηλασία να βάλω στόχο να μπω στην εθνική ομάδα όσο τέλεια προπόνηση και να κάνω απλά δεν γίνεται.
Να μετράμε το κέρδος με τη ζυγαριά: Πολλές φορές στην ερώτηση πως πήγε η εβδομάδα μας ακούω θα δείξει η ζυγαριά. Πάντα μα πάντα συνεχίζω λέγοντας οτι η ζυγαριά μας δείχνει απλά το βάρος και τίποτα παραπάνω. Όταν κάποια στιγμή “κολήσει” η ζυγαριά τότε η αίσθηση οτι δεν κάνουμε τίποτα θα είναι τόσο ισχυρή που μπορεί να καταστρέψει και την προσπάθεια μας.
Να ακολουθείς τη δίαιτα κατά γράμμα: Ναι όσο και αν ακούγεται περίεργο δεν είναι λογικό να ακολουθούμε τη δίαιτα κατά γραμμα, επειδή ο άνθρωπος είναι ένα κοινωνικό ον και το φαγητό είναι μέρος της κοινωνικής μας ζωής δεν είναι κακό σε λογικά πλαίσια να κάνουμε και κάποιες παρασπονδίες απλά να είναι ενσυνείδητα. Αυτό που πρέπει να ξεκαθαρίσουμε είναι οτι καμία τροφή δεν απαγορεύεται και καμία δεν επιτρέπεται σε απεριόριστη ποσότητα και κανείς δεν πήρε κιλά επειδή έφαγε λίγο παραπάνω μια φορά που βγήκε έξω, οι μικρές καθημερινές συνήθειες διαμορφώνουν το βάρος μας
Κόβουμε τους υδατάνθρακες: Κόβοντάς τους υδατάνθρακες θα χάσουμε άμεσα βάρος αλλά αυτο θα προέρχεται κυρίως απο γλυκογόνο και νερο, με αποτέλεσμα μόλις φάμε ξανά υδατάνθρακες να πάρουμε ξανά όλο το βάρος που χάσαμε. Επίσης ένα τέτοιο πλάνο διατροφής θα οδηγήσει σε μειωμένη ικανότητα συγκέντρωσης και εκνευρισμό αφού ο εγκέφαλος μας τρέφεται αποκλειστικά απο υδατάνθρακες.
Τρώμε πολύ λίγο: Ναι τώρα θα λέτε τι διαβάζουμε εδω αλλά όντως αν τρώμε πολύ λίγο ο οργανισμός αυτό που θα κάνει είναι να αντισταθεί και ο τρόπος που θα αντισταθεί είναι ένας. Να αυξήσει την επιθυμία μας για “βρώμικο” φαγητό και ταυτόχρονα να μειώσει όσο μπορεί της καύσεις του. Αναμφίβολα θα πρέπει να φάμε λιγότερο για να αδυνατίσουμε αλλά με τέτοιο τρόπο ώστε να ξεγελάσουμε το τον οργανισμό μας να μη καταλάβει οτι έχει έλλειμμα ενέργειας
Η δίαιτα μας έχει ημερομηνία λήξης: Πολλές φορές βλέπουμε ανορθόδοξες δίαιτες και λέμε ωράια σε ένα μήνα θα χάσω 8kg η επόμενες ερωτήσεις “είναι μετά τι κάνουμε;” και “σε πόσο καιρό θα τα πάρω ξανά;” Στην πραγματικότητα ένα πρόγραμμα διατροφής θα πρέπει αν είναι μόνιμο για αυτό κάθε αλλαγή θα πρέπει αν είναι μικρή ώστε να μη μας αγχώνει. Το τέλειο πρόγραμμα διατροφής θα πρέπει όταν το δεις να μπορείς να πεις οτι θα μπορούσες να το κάνεις ΓΙΑ ΠΆΝΤΑ!
  • δίαιτα
  • λίπος
  • υδατάνθρακες
  • ζυγαριά

Πηγή: http://diatrofi.gr/index.php/diaita/diaites/item/3727-%CE%A4%CE%B9-%CE%B4%CE%B5%CE%BD-%CF%80%CF%81%CE%AD%CF%80%CE%B5%CE%B9-%CE%BD%CE%B1-%CE%BA%CE%AC%CE%BD%CF%89-%CF%8C%CF%84%CE%B1%CE%BD-%CE%BA%CE%AC%CE%BD%CF%89-%CE%B4%CE%AF%CE%B1%CE%B9%CF%84%CE%B1