

Είτε για κέρασμα είτε σαν εύκολο σπιτικό γλυκό, τα τρουφάκια αυτά είναι μία πρώτης τάξεως επιλογή.
- 500γρ καρύδι τριμμένο, (ή άλλο ξηρό καρπό)
- 300γρ μέλι
- 1 κοφτό κουταλάκι κανέλα
- 100γρ. Σουσάμι καβουρδισμένο (ή τριμμένη καρύδα) για την επικάλυψη
ΕΚΤΕΛΕΣΗ:
Ανακατεύουμε τον τριμμένο ξηρό καρπό με το μέλι και την κανέλλα και πλάθουμε σε μπαλάκια, βουτώντας τα χέρια μας σε νερό για να μην κολλάει το μείγμα. (Αν θέλουμε μπορούμε να βάλλουμε για λίγο το μείγμα στο ψυγείο να παγώσει για να πλάθεται πιο εύκολα).
Βάζουμε το σουσάμι σε μπολ και κυλάμε σε αυτό τα μπαλάκια με το καρύδι, για να κολλήσει γύρω τους.
Τοποθετούμε τα μπαλάκια σε χρωματιστά χαρτάκια και διατηρούμε σε αεροστεγές βάζο.
- συνταγή
- γλυκό
- Μέλι.